Feestelijke geluksdagen!

0

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Waarschijnlijk volgen er de komende weken nog veel kerst- en nieuwjaarsfeestjes met mensen die je goed kent of amper kent. Of het nu mensen zijn die je graag ziet of niet, we wensen ze steeds hetzelfde toe. Een goede gezondheid en gelukkige feestdagen. Ik zou dat graag deze feesten eens willen omdraaien. Laten we iedereen feestelijke geluksdagen wensen.

Laten we even eerlijk zijn: tuurlijk wil iedereen gelukkige feestdagen. Iedereen wil die laatste dagen van het jaar feesten, vieren en gelukkig zijn. Maar wat dan voor de rest van het jaar?

Feestelijke geluksdagen natuurlijk! Ik vind dat een mooi iets om aan mensen te wensen. Je wenst ze elke dag een feest toe en je wenst ze elke dag het geluk dat ze verdienen. En vat het woord geluk niet te groot op. Iedereen is steeds maar op zoek naar het grote geluk en zien daardoor vaak de kleine gelukjes dichterbij niet meer. Of staan er niet meer bij stil.

Denk maar aan een rood licht naderen dat op het ideale moment op groen springt, een moestuinzaadje dat je in de grond steekt en letterlijk ziet ontkiemen of een schijfje citroen in een bruiswater op café. Het zijn simpele dingen waar ik blij van word, maar waar ik niet meer op let.

Er is zelfs een boekje over kleine gelukjes. Lynn van Royen, één van onze beste Belgische actrices heeft dat geschreven. Het heet dan ook ‘klein gelukske’. Op ongeveer elke pagina staat een klein gelukske. Soms aangevuld met een mooie tekening. Alhoewel de meeste kleine gelukskes die erin staan waarschijnlijk heel persoonlijk zijn, worden ze tegelijk ook heel universeel. Kleine gelukskes waar ik nog nooit aan had gedacht die plots ook voor mij ook een klein gelukske worden nadat ik ze had gelezen in het boek. Gewoon omdat ik er nooit bij stil had gestaan. Heb je dus nog een cadeau nodig om aan mensen te schenken deze dagen, geef ze dan maar dat boek en laat ze een hele nieuwe wereld van kleine gelukskes kennen. Ze zullen je dankbaar zijn. Of geef ze wijn. Dat is ook tof.

Ten slotte wil ik iedereen dus feestelijke geluksdagen wensen. En natuurlijk ook een goede gezondheid om er ten volle van te kunnen genieten. 2019 wordt een mooi jaar. Maar ook een spannend jaar Het is een beetje een primeur hier, maar ik ben een boek aan het schrijven. Niet over mezelf of over moestuinieren, maar voor een bekende Belgische chef. Maar daar vertel ik jullie alles over als jullie uitgefeest zijn. Veel feestplezier!

Robby Sallaets

Comments are closed.