Filodeegrol met oesterzwam en wilde kruiden

0

De herfst is begonnen, tijd voor paddenstoelen op je bord. Combineer ze met één van de vele wildplukkruiden die je nu volop kunt vinden en je maakt een super lekkere filodeegrol.Ga op zoek naar dovenetel, kleine veldkers, het jonge bladrozet van de look-zonder-look en harig knopkruid en gebruik ze als smaakmaker voor deze lekkere filodeegrol.

Wil je een sneller recept? Maak dan alleen de vulling voor de filodeegrol, maar stop het niet in filodeeg. Serveer het bij pasta, zoete aardappel of gierst. Ook lekker!Ingrediënten:1 pakje filodeeg (ontdooit)1 vergiet vol winterspinazie en wildplukkruiden (kleine veldkers, look-zonder-look en witte dovenetel)2 rode uien2 teentjes knoflook250 gr. oesterzwammen6 zongedroogde tomaten2 theelepels Provençaalse kruidenolijfoliepeper en zoutBereiding:Haal het filodeeg ’s morgens al uit de vriezer, zodat het op tijd ontdooit is.Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de wildpluk en zongedroogde tomaten in kleine stukjes en de oesterzwammen in plakjes.Verwarm de oven voor op 180 °C.Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui hierin.Doe dan de oesterzwammen, Provençaalse kruiden en knoflook erbij en bak even goed door. Voeg dan de spinazie en de wildplukkruiden toe en laat deze even slinken. Meng de zongedroogde tomaten erdoor en breng op smaak met peper en zout.Leg de ontdooide filodeegvellen op een snijplank. Bestrijk elk vel met een beetje olijfolie.Leg steeds twee vellen om en om op elkaar. Spreid in de middenstrook het wildpluk- oesterzwammen mengsel uit. Maak er een rol van door de randen en zijkanten naar elkaar toe te vouwen. Leg het op een ingevette bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in de oven tot hij goudbruin ziet.

Partnerbijdrage van  www.inhetwildeweg.nl 

Comments are closed.