Frozen shoulder, nek en schouderpijn behandelen met acupunctuur

0

Bij Nurture Your Nature – Acupunctuur in Purmerend behandelen we veel nek- en schouderklachten. En daarbij valt op dat deze klachten heel vaak gepaard gaan met stress en vermoeidheid. Het lijkt er op alsof men “gebukt gaat” onder de werkdruk. Men loopt “krom van de pijn”, of je hoort “ik ben zo stijf als een plank”. Al deze uitdrukkingen laten duidelijk zien, dat wanneer we teveel druk ervaren dit het lichaam op kan breken. In dit artikel vertel ik je wat je hier aan kunt doen met acupunctuur.

Oorzaken van nek- en schouderpijn

Zoals gezegd is stress in de meeste gevallen de oorzaak. Waarbij een verkeerde werkhouding en airco’s (door de kou) de klachten kunnen verergeren. Ook een ongeluk, blessure met sporten of slijtage kunnen ten grondslag liggen aan pijnklachten. Acupunctuur is een zeer effectieve vorm van pijnbestrijding bij al deze oorzaken. Voor dit blog focus ik me op de stress gerelateerde oorzaken.

De effecten van stress op het lichaam

Stress zorg voor een verkramping in het lichaam. Bekende signalen hiervan zijn een knoop in je maag hebben, kortademig zijn en dus een stijve nek en schouders krijgen. Verkramping zorgt voor pijn en als dit lang aanhoudt kan het grote gevolgen hebben, zoals niet goed kunnen bewegen, werken en slapen.

Hoe kan je pijnklachten door stress voorkomen?

Om dit zelf te voorkomen is het belangrijk om bij de eerste signalen van stress in je lichaam, je hier bewust van te zijn (1) en erop te reageren (2) op een manier die jou ontlast. Dit is een belangrijke methode en om dit aan te leren kun je ademhalingsoefeningen doen, yoga, sporten, enz. Het gaat er om dat je voelt in eerste instantie en dan in tweede instantie de ruimte neemt voor jezelf om te reageren. Vaak gebeurt dit te weinig en blijven we met spanning in ons lijf zitten. Ontspannen is daarmee een echte noodzaak en super belangrijk voor onze gezondheid op lange termijn. Hoe drukker en hectischer je leven, hoe belangrijker dit is.

Hoe helpt acupunctuur bij nek- en schouderpijn?

Voor nekpijn, schouderpijn, frozen shoulder en alle andere soorten pijn helpt acupunctuur door de doorbloeding te vergroten. Dit doet het van binnenuit, zonder bijwerkingen die medicatie wel heeft bijvoorbeeld. In de therapie bij Nurture Your Nature worden er ook geen naalden gezet in het pijnlijke gebied, wel zo prettig! Wanneer de doorbloeding vergroot wordt, worden er meer en nieuwe voedingsstoffen aangevoerd. De afvalstoffen (die de stijfheid en pijn veroorzaken) worden weer afgevoerd. Beter nog: met de behandeling wordt het lichaam aangespoord om zelf de aan- en afvoer routes op te bouwen. Daardoor is het effect zowel krachtig als blijvend.

Wat zijn de ervaringen van mensen met nek- en schouderpijn?

Dit is wat een aantal mensen zeggen over hun pijnbehandeling bij Nurture Your Nature – Acupunctuur in Purmerend:

Ik ben bij Alex gekomen omdat ik veel pijn in mijn schouder had en kon mijn arm niet meer optillen. En na 6 behandelingen ben ik helemaal pijnvrij. Super blij mee, als ik weer ergens last van krijg ga ik zeker weer naar Alex toe. – Michel

Zeer professioneel en ook erg vriendelijk! – Tamara (had last van een stijve nek)

Het gaat heel erg goed met de schouder. En dat allemaal dankzij jouw aangesloten sessies van meerdere keren per week. Je beet je er in vast en bleef steeds weer zoeken naar een nieuwe ingang om het probleem op te lossen. – Monique

Meer weten?

Heb je een (pijn)klacht, of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Je kunt ons ook volgen op Facebook of Instagram!

Comments are closed.