Ik heb geen WIFI-modem…

0

Ik heb geen WIFI-modem, geen magnetron, geen inductiekookplaat, en geen “slimme”-apparatuur.

Ik heb mijn smartphone en die van mijn kinderen geselecteerd op de “connect-waarde” en we dragen hem niet op ons lichaam tenzij die op vliegtuigstand staat. Ik check mijn voicemail dus iets vaker dan jij waarschijnlijk, gebruik de gegevensverbinding, ben niet continu bereikbaar en heb pas overal in huis internet als ik een stekker in een stopcontact stop en mijn laptop met een snoertje daaraan verbind. Ik gebruik nog ouderwets een pannetje en een oven om iets op te warmen of te ontdooien.

Waarom?

Omdat er in mij ogen té veel tegenstrijdige berichten en onderzoeken zijn, om klakkeloos te kunnen aannemen, dat er geen schadelijke gevolgen zijn voor onze gezondheid, bij de steeds hogere stralingsbelasting waar wij aan onderworpen worden.

Steeds hogere frequenties worden als serpetine-slierten over ons uitgestort. We zijn van GSM naar UMTS, van 3G naar 4G en nu naar 5G gegaan binnen 30 jaar, een stralingsbelasting waar wij ons, evolutionair gezien, niet zo snel aan kunnen aanpassen. Zeker niet als je al een kwetsbare gezondheid hebt, zoals baby’s, kleine kinderen en zieken. Maar allemaal willen we goed bereikbaar zijn en supersnel internet op onze bijna onmisbare smartphone of tablet, want dat is handig; hoe blijven we anders op de hoogte van het wel en wee van iedereen en alles om ons heen?

De economie spint er garen bij. Verkoop van smartphones, “slimme”-apparatuur, nieuwe abonnementen met nóg sneller internet, nóg meer zendmasten en WIFI-hotspots.
Iedereen wil alles draadloos, de nieuwste gadgets.

Wat nou als je lijf langzaam aan steeds gevoeliger wordt? Als het stralings-tolerantie-emmertje van je lichaam dreigt over te lopen? Er aan ontvluchten kan bijna niet meer, tenzij je een “White-spot” ergens in de buurt hebt, een plek waar je geen bereik hebt, die je kan opzoeken via De White Spots App , te downloaden op je smartphone. Goed initiatief, wel ironisch.

Ik werd laatst heel blij van een artikel dat ik las in een tijdschrift van het Gelre ziekenhuis in Zutphen. Gelre Zutphen heeft sinds kort een stralingsbaldakijn aangeschaft speciaal voor patiënten die slecht tegen straling kunnen. Deze baldakijn is gemaakt van 80% nylon en 20% zilver en kan om een bed gehangen worden net als een klamboe. Met een baldakijn kunnen hoogfrequente velden worden gedempt.
Dát is pas service en moed! Niet ontkennen dat er een probleem zou kunnen zijn, zoals zo vaak gedaan wordt voor het gemak en het economisch gewin!

Als je één van diegenen bent die het zekere voor het onzekere wilt nemen en je gaat bezighouden met je leven zo stralingsarm mogelijk in te richten, krijg je heel vaak de opmerking: “Dát heeft toch geen zin, wát een onzin! Het zit toch overal om ons heen.”

Ik ben van mening dat dat inderdaad waar is; het zit overal om ons heen, het wordt ons door de strot geduwd, of we willen of niet. Ik werk er alleen zo min mogelijk aan mee.

Ja, wij hebben ook wifi-netwerk-bereik bijna overal in huis, maar lang niet zo’n sterk signaal als dat ze bij de buren in huis hebben. De belasting is voor ons dus ook minder, waardoor ons lichaam misschien beter de mogelijkheid krijgt zichzelf te herstellen. Vind ik zelf toch wel fijn om te weten. Ik voel me verantwoordelijk voor de gezondheid van mijn kinderen en daar valt dit ook onder.

Hoe ga jij om met je smartphone? Ben jij je bewust van de hoeveelheid straling die hij afgeeft, of heb je hem puur geselecteerd op uiterlijk en misschien op wat hij kan? Die van ons zijn geselecteerd op bovenstaand én de Connect-waarde. Dit is de hoeveelheid straling die de telefoon afgeeft bij gebruik en heeft weinig te doen met de SAR-waarde.

Als je last hebt van slaapproblemen, dichtslaande oren, wazig zicht, druk in je hoofd, concentratieproblemen of misselijkheid als je belt of als je in de buurt bent van een WIFI-bron, is het zeker iets om op te letten. Wees alert op de signalen die jouw gestel afgeeft en vraag je af of jouw kinderen of huisdieren er misschien last van zouden kunnen hebben. Er is een mooie Duitse site die de connect-waarde berekent van smartphones en een nederlandse site die zich er mee bezig houdt. Google eens op “Strahlungsbestenliste” of kijk op www.connect.de of www.StralingsWijzer.nl.

Nog een paar huis-tuin-en-keuken tips om de stralingsbelasting te verminderen, of je er nu last van hebt of niet: doe je WIFI-modem s’nachts uit. Vraag je provider om jouw WIFI-hotspot (die er eigenlijk alleen voor de anderen op straat en in de buurt is) uit te zetten. Zet je telefoon vaker op vliegtuigstand en gebruik daar geen WIFI op als dat niet noodzakelijk is. Je bent in vliegtuigstand niet bereikbaar, maar kan wel wekker, camera en muziek gewoon gebruiken. Ook tablet en laptop kunnen op deze stand. Zorg ervoor dat je je smartphone niet op je lichaam draagt. Leg hem als het even kan een meter van je af, liefst verder. Denk nog eens een keertje na voordat je ingaat op alle mooie “slimme” apparaten die je in huis kan halen. Misschien zijn die wel slim in gebruik, maar niet slim voor de gezondheid van jou en je gezin.

De belangrijkste tip die ik je graag mee wil geven is: Zorg goed voor jezelf. Hou je weerstand hoog door genoeg te bewegen, liefst in de buitenlucht. Eet gezond, liefst biologisch, slaap genoeg (in een donkere kamer, zonder smartphone of tablet naast je hoofd). Gebruik een goede multi-vitamine en zorg dat je genoeg goede vetten binnen krijgt. Een goed werkend immuunsysteem zorgt voor een betere weerbaarheid tegen álle aanvallen van buitenaf. Of dat nou een bacterie, een virus, een schimmel of straling is.

Nog enkele voorbeelden van interessante websites:
www.Stopumts.nlwww.spininversion.nl/straling-informatie en www.floww.com/straling

Warme groet,

Renée van der Kroon

Praktijk Heel-zaam Deventer
(Dorn-therapeut, voetreflexologe en complementair therapeut)
www.heel-zaamdeventer.nl

“Voor als u zich weer met plezier door uw leven wilt bewegen…”

Foto: Alan Levine (Flickr, CC BY)

Comments are closed.