Gezond afvallen met acupunctuur en kruiden

0

Het is weer lente en met de zomer in aantocht willen we weer gezond, fit en slank de zomer in. Bij Nurture Your Nature helpen we je bij deze bewonderenswaardige onderneming om af te vallen. We zijn je gezondheidscoach en helpen je om op een andere manier tegen je lichaam, gezondheid, eten en bewegen te kijken. Maar boven alles helpen we je lichaam efficiënt te werken zodat je makkelijker kan afvallen.

Afvallen, waar helpen acupunctuur en kruiden bij?

Het belangrijkste effect van de behandeling is om jou in staat te stellen je doelen te halen. Dat kan per persoon verschillende dingen betekenen. De een heeft meer energie nodig om in beweging te kunnen komen. De ander heeft een boost in de spijsvertering nodig en/of een onderdrukking van het honger gevoel. Bij weer een ander kan het de circulatie zijn die problemen geeft. Hieronder zie je de belangrijkste punten waarop acupunctuur en kruiden je kunnen helpen:

 • Lichaam in balans, meer circulatie en meer energie
 • Verbetering van de spijsvertering
 • Afvoeren van afvalstoffen (vet)
 • Onderdrukken van de drang naar eten/snoep
 • Mentale kracht om nieuwe gewoontes vast te houden

Geen makkelijk probleem

Dat afvallen niet makkelijk is, wist je waarschijnlijk al. Er moeten met de behandeling verschillende dingen gebeuren. Als eerst stellen we vast wat bij jou de achterliggende lichamelijke oorzaak is waardoor je niet of lastig gewicht verliest. Hierbij kan je denken aan een trage spijsvertering en/of stoelgang, moeheid van een of meerdere lichaamssystemen zoals die bekend zijn in Chinese geneeswijzen. Belangrijk zijn hierbij bloed & energie en warmte & koude. Het functioneren van de organen, met name maag/milt, lever, nieren en darmen zijn ook belangrijk. Al deze factoren worden beïnvloed door een overvloed aan afvalstoffen waaronder vet en/of slijm. De afvalstoffen zorgen op hun beurt voor verstoringen in deze en andere lichaamssystemen. Ze hinderen daarbij ook nog eens de circulatie, wat de problemen alleen maar erger maakt.

Behandeling met acupunctuur en/of kruiden

Nadat er vast gesteld is wat bij jou de achterliggende oorzaak is, gaan we verder met het maken van een plan. Daarbij doorbreken we het complexe patroon wat we hierboven hebben beschreven. Voor de behandeling betekent dit dat we vaak tegelijk werken aan zowel de oorzaak als het gevolg. Wanneer er bijvoorbeeld te veel afvalstoffen zijn doordat de spijsvertering te traag is, gaan we twee dingen doen. Ten eerste versterken we de spijsvertering zodat deze efficiënter en sneller gaat werken. Ten tweede gaan we er dan tegelijk voor zorgen dat de afvalstoffen goed afgevoerd worden.

Voor het afvoeren van de afvalstoffen is het belangrijk dat de circulatie vergroot wordt. Dit is een natuurlijke manier om het lichaam aan te sporen om bepaalde functies sneller uit te voeren. Dit is precies wat we doen met acupunctuur en kruidenbehandeling! Wij kiezen de juiste systemen om te balanceren en te stimuleren. Zo wordt er voor het grote geheel gewerkt aan meer balans.

Bewegen en een gezond dieet

Bewegen en een gezond dieet zijn uiteraard belangrijk voor het verkrijgen van een gezond gewicht. Helaas staat een gezondere levensstijl voor veel mensen niet meteen gelijk aan minder gewicht. Heel frustrerend! Je doet je best, je eet en beweegt goed, maar er gebeurt niets. Of je wilt zo graag, maar je kan je er niet toe zetten. Het lukt niet om naar de sportschool te gaan. Heb geduld, eerst moeten er wat hordes weggenomen worden zodat je lichamelijk beter functioneert. Daarna ga je, stapje voor stapje, steeds meer zelf kunnen doen hierin. Je krijgt meer energie en wanneer de resultaten goed zijn, ben je extra gemotiveerd om het vol te houden. Een duurzame oplossing die je zelf gaat vormgeven en volhouden.

Duurzame oplossing vs quick fix

Acupunctuur en kruiden zijn geweldig om je helpen in balans te komen. Deze therapieën zorgen voor meer energie te krijgen en ze versterken de spijsvertering en vetverbranding. Daarmee is het een uitstekende toevoeging en ondersteuning bij het afvallen. Hiermee helpen wij je om je nieuwe gezondheidsregime op te kunnen bouwen en stand te laten houden. De weg naar een gezond lichaam gaat over een duurzame oplossing. Wat wij doen, is je helpen om samen moeilijke hordes te nemen. Daarna ben je instaat om je nieuwe gezonde gewoontes zelf in stand te houden.

Voedingstips voor een gezonde spijsvertering

Een gevarieerd dieet, gezond en regelmatig eten zijn belangrijk voor een goede spijsvertering. Daarbij zijn warmte en vezels je vrienden. En zo zijn kou en vettigheid je vijanden. Hieronder wat tips die je zelf kunt doen om te werken aan een gezonde stoelgang en spijsvertering:

 • Eet warm voor ontbijt, havermout is een geweldige start van de dag
 • Neem de tijd om ontspannen en rustig te eten
 • Drink warm water
 • Beweeg dagelijks
 • Vermijd vettig en gefrituurd eten
 • Wees matig met zuivel
 • Wees matig met alcohol
 • Voeg (meer) soepen toe aan je dieet
 • Pre- en probiotica en vitamine D3 zijn een goede ondersteuning voor de darmflora. Ze helpen ontstekingsreacties verminderen. Probiotica vind je in voeding zoals zuurkool, yoghurt, kefir of kombucha
 • Gember is geweldig!

Relevante onderwerpen over afvallen

Volg nurture your nature op de voet!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op:

www.facebook.com/AlexAcupunctuur
www.instagram.com/alexdjukanovic

Comments are closed.