Groentepuree met vis

0

Makreel is een bijzonder gezonde vis die eigenlijk veel te weinig op het menu staat. Hij blinkt uit in omega 3 vetzuren en is bovendien een onderbeviste vis. Goed voor jou en goed voor het milieu dus!

Ik maak hem hier klaar met een puree van groenten, zonder aardappelen. Ideaal voor wie wat lager in koolhydraten wil eten.

Ingrediënten

1. 1 kleine bloemkool
2. 2 wortelen
3. 4 tenen look
4. 1 sjalotje
5. 1 hand spinazie
6. 4 makreelfilets, gefileerd
7. Olijfolie
8. Koksolie
9. peper
10. zout
11. nootmuskaat

Hoe:

  1. Doe de teentjes look in een vuurvast schaaltje, doe er een flinke scheut olijfolie over en zet in een voorverwarmde oven op 170 graden, voor zo’n 15min. Of tot de look zacht is, niet aangebrand.
  2. Hak ondertussen de bloemkool en de wortels in kleinere stukken en stoom ze gaar.
  3. Pureer de groenten en de look, inclusief de olijfolie.
  4. Hak de sjalot fijn en fruit ze even aan met een scheutje olijfolie. Meng de spinazie er even onder zodat deze slap wordt. Voeg dan bij onder de puree.
  5. Voeg een lepeltje kokosolie toe aan een pan en bak super kort langs beide kanten.
  6. Smakelijk

Comments are closed.