Sinds 1977 wordt jaarlijks op 1 oktober de Wereld Vegetarisme dag georganiseerd. Wereldwijd worden er allerlei evenementen georganiseerd. Wij dragen ons steentje bij aan deze dag met een heerlijke groente lasagne!
Benodigdheden
(voor 2 personen)
- 1 aubergine
- 200 gr tofu gehakt
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- handjevol peterselie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- ± 150 ml bouillon
- zout, peper naar smaak
- iets olijfolie
- 100 gr geraspte 30 + kaas
- ovenschaal
Bereiding
- De aubergine in de lengte in dunne plakken snijden, op een bord uitspreiden en afgedekt voorgaren in de magnetron. ( 1-2 min op vol vermogen)
- De oven voorverwarmen op 200 gr.
- Het gehakt rul bakken, de gesnipperde ui toevoegen en zachtjes bakken tot de ui glazig wordt. Vervolgens tomatenblokjes, peterselie en kruiden toevoegen en 5 minuten zacht meebakken.
- Zoveel bouillon toevoegen als nodig is, het mag niet te nat worden en eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
- Ovenschaal invetten met olijfolie.
- Laagje gehakt/groentemengsel in de ovenschaal doen
- Laag aubergineplakken er op leggen.
- Geraspte kaas.
- In deze volgorde herhalen met als laatste laag geraspte kaas.
- De ovenschaal in het midden van de oven zetten gedurende 30 minuten.
Variatie
Het groentemengsel kan gevarieerd worden met courgette, champignons of paprika.