Heerlijke groente lasagne

0

Sinds 1977 wordt jaarlijks op 1 oktober de Wereld Vegetarisme dag georganiseerd. Wereldwijd worden er allerlei evenementen georganiseerd. Wij dragen ons steentje bij aan deze dag met een heerlijke groente lasagne!

Benodigdheden

(voor 2 personen)

  • 1 aubergine
  • 200 gr tofu gehakt
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • handjevol peterselie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • ± 150 ml bouillon
  • zout, peper naar smaak
  • iets olijfolie
  • 100 gr geraspte 30 + kaas
  • ovenschaal

Bereiding

  • De aubergine in de lengte in dunne plakken snijden, op een bord uitspreiden en afgedekt voorgaren in de magnetron. ( 1-2 min op vol vermogen)
  • De oven voorverwarmen op 200 gr.
  • Het gehakt rul bakken, de gesnipperde ui toevoegen en zachtjes bakken tot de ui glazig wordt. Vervolgens tomatenblokjes, peterselie en kruiden toevoegen en 5 minuten zacht meebakken.
  • Zoveel bouillon toevoegen als nodig is, het mag niet te nat worden en eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
  • Ovenschaal invetten met olijfolie.
  • Laagje gehakt/groentemengsel in de ovenschaal doen
  • Laag aubergineplakken er op leggen.
  • Geraspte kaas.
  • In deze volgorde herhalen met als laatste laag geraspte kaas.
  • De ovenschaal in het midden van de oven zetten gedurende 30 minuten.

Variatie

Het groentemengsel kan gevarieerd worden met courgette, champignons of paprika.

Comments are closed.