De industrie bederft zelfs groenten met suiker

0

Uit onderzoek van foodwatch blijkt dat aan bijna de helft (46%) van de groenten in pot of blik suiker wordt toegevoegd.

De voedselorganisatie onderzocht het assortiment groenteconserven van de grootste 4 supermarkten. Hieruit bleek dat aan 79 van de 170 blikken en potten groenten (46%) suikers waren toegevoegd. Volgens foodwatch krijgen consumenten te veel suikers binnen doordat de voedingsindustrie overal suikers aan toevoegt, zelfs aan biologische groenten!

De grote hoeveelheid suikers in ons dagelijkse voedsel leidt tot gezondheidsproblemen zoals obesitas, hart- en vaatzieken en diabetes type 2. De Wereldgezondheidsorganisatie spreekt van een obesitasepidemie. In Nederland komen er wekelijks meer dan 1.000 nieuwe patiënten met suikerziekte (diabetes type 2) bij. Inmiddels kampt bijna de helft (43%) van alle Nederlanders met overgewicht en 1 op de 8 (12%) is zelfs obees.

Lees meer over dit onderzoek »

Foto: iStock

Deel deze pagina! Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Comments are closed.