Informatie avonden voor een gezond verstand

0

In het najaar van 2008 werd in de media gemeld dat er een vaccin op de markt kwam om meisjes vanaf 12 jaar te beschermen tegen baarmoederhalskanker. Voor Anneke Bleeker, initiatiefneemster van de Gezond Verstand Avonden een trigger om zich hier in te verdiepen.

Nadat zij zich gedurende enkele maanden had ingelezen in dit onderwerp en mensen hierover had gesproken, kwam zij op het idee het hele land te gaan waarschuwen. Daarmee werd de basis van de Gezond Verstand Avonden gelegd. Er volgen maanden van mailen, lezingen geven en het schrijven van een boek met als titel: ‘Wat je niet verteld wordt over vaccinaties’, uitgegeven door Succesboeken.nl.

Na het geven van vele lezingen besloot Anneke in oktober 2010 dat het roer drastisch om moest: “Er zijn zoveel mensen met een goed verhaal in ons land en deze verhalen moeten tegelijk op meerdere plaatsen verspreid worden”, aldus Anneke. Dat was het moment om groter te denken en zo ontstonden de Gezond Verstand Avonden.

Gezond Verstand Avonden

Gezond Verstand AvondenDe Stichting Gezond Verstand Avonden, sinds 2012 onder leiding van John van den Bosch, organiseert door het hele land informatieavonden om informatie te delen over het bereiken van een goede gezondheid, een gezonde economie, eerlijk en kwalitatief goed voedsel en nog vele andere gelieerde onderwerpen. Ze werken met een indrukwekkend netwerk van geselecteerde sprekers die ieder vanuit een eigen achtergrond en expertise informatie over deze thema’s geven.

John van den Bosch over zijn betrokkenheid bij de Gezond Verstand Avonden:
“Toen Anneke aangaf het rustiger aan te willen gaan en alle locatiehouders en sprekers vroeg wil het stokje over wilde nemen heb ik direct gereageerd. Anneke en ik kenden elkaar al goed via onze gezamenlijke vriendin Rineke van den Berg en daarnaast was ik al een tijd een gewaardeerd spreker binnen de Gezond Verstand Avonden. Ook op Anneke’s locatie had zij mij meerdere malen uitgenodigd waarbij zij mij niet alleen als spreker maar ook als persoon is gaan waarderen. Zij zag dan ook in mij iemand die in staat moest zijn om de zo door haar gekoesterde formule voortvarend voort te zetten. Ik heb geen moment geaarzeld omdat ik vond dat dit prachtige initiatief absoluut goed doorgezet moest worden.”

Inmiddels zijn er ruim 40 locaties aangesloten waar sprekers lezingen geven over uiteenlopende onderwerpen. Naast de avonden worden ook middagen georganiseerd. Wil je meer weten over deze avonden en middagen? Kijk dan eens op www.gezondverstandavonden.nl

Agenda Gezond Verstand Avonden

Comments are closed.