Keuze Vrij Bij Mij

0

Een tijdje geleden heb ik me ingeschreven bij KVBM van https://keuzevrijbijmij.nl.

Het is een platform voor mensen die hun bedrijf open stellen voor iedereen, welke keuze er ook wordt gemaakt.samen

Omdat dit een heel fundamenteel item is voor mij wil ik hierover iets schrijven. Ik sta open voor contact met iedereen, welke overtuiging mensen ook hebben. Mijn grondhouding naar mensen die contact zoeken of een hulpvraag hebben is open, in liefde en waarheid, met respect, voor mezelf en die ander en zonder geweld.

Toegankelijkheid zonder drempels

In deze tijd vind ik het erg lastig om een blog te schrijven vanuit het oogpunt van natuurgeneeskunde. De voortdurende druk op en in de samenleving maakt dat juist dit vakgebied heel waardevol is voor iedereen. Daarom hecht ik er zo aan om toegankelijk te zijn, zonder drempels.

25 september 2021 zijn de richtlijnen in gegaan

Mensen die niet gevaccineerd zijn, geen juiste QR code tonen, zijn niet meer welkom in een theater, restaurant etc. Dat is een regel die mij heel erg raakt. Niet het feit dat ik niet naar een restaurant zou kunnen. Maar de tweedeling op basis van de medische gegevens die zo wordt gemaakt in de samenleving. Ik kies voor Keuze Vrij Bij Mij.

Samen verbonden met respect

Ik hecht zeer aan het streven naar een menswaardige samenleving in verbondenheid met respect voor iedereen zonder dwang en in vrijheid. Voor iedereen!

Recentelijk beluisterde ik een interview met een wijs mens: Marcel Messing. Ik hoorde hem zoiets zeggen als: “Ik sterf liever staand, dan te knielen en de laarzen van de dictator te kussen”. Dit resoneert bij mij.

Er is een grens die ik trek, vanuit een diep gevoelde innerlijke liefdeskracht voor mezelf, mijn medemens en mijn medeschepselen.

Vaak denk ik terug aan het schaap dat zich omkeerde en vocht met de hond om haar jong te beschermen. Wat je niet zou verwachten, maar ze won. Dit heb ik eerder beschreven heb in de blog over moed.

Een warme groet,
Corrie Derks
welkom@corriederks.nl

 

 

Comments are closed.