Klassieke homeopathie voor dieren?

0

Mensen reageren soms verwonderd als ik zeg dat ik klassiek homeopaat voor dieren ben. ‘Bestaat dat dan’, ‘kun je dat ook bij dieren doen’ of ‘hoe werkt dat’ zijn veel gestelde vragen.

Ook als men wel bekend is met homeopathie voor henzelf krijg ik regelmatig verbaasde blikken. En jazeker, klassieke homeopathie bestaat ook voor dieren, is zelfs heel goed toe te passen bij alle dieren met vaak (net als bij mensen) verbluffende resultaten.

Klassieke homeopathie voor dieren werkt hetzelfde als bij mensen. We zijn op zoek naar de samenhang van de klachten die het dier vertoont en de mogelijke aanleiding. Daarbij bekijken we hoe de klacht bij uw dier tot uiting komt zowel lichamelijk als geestelijk. Niet elk dier die aan eenzelfde aandoening lijdt, laat ook dezelfde symptomen zien. Hoe de ziekte tot uiting komt bij uw dier, hoe het dier zich gedraagt nadat hij of zij ziek is geworden en de mogelijke aanleiding zegt iets over het homeopathische middel wat uw dier nodig heeft. Elk dier krijgt een middel voorgeschreven wat bij hem of haar en zijn of haar ziekte past. Het voorgeschreven homeopathische middel komt overeen met de kenmerken van de ziekte en hiermee wordt het herstelvermogen van uw dier aangesproken. Door steeds een zo klein mogelijke prikkel te geven, wordt herstel gestimuleerd en kan ziekte omgezet worden in genezing.
Tot dusver geen verschil met mensen.

Wat is het grote verschil bij dieren?

Wat bij dieren moeilijk, of erger, onmogelijk is, is dat we niet weten hoe het dier zich voelt en wat het voelt. Gelukkig is dit grotendeels op te maken uit gedrag. Uw dier is door de ziekte bijvoorbeeld angstiger of onzekerder geworden. Zowel mensen als dieren proberen emoties te compenseren en dat is het gedrag wat het dier laat zien. Een dier kan angst bijvoorbeeld compenseren door agressie te vertonen, te vluchten, te verstijven of juist steun te zoeken. Dit vraagt wat van de homeopaat, maar zeker ook van de eigenaar om het dier goed en zo objectief mogelijk te observeren. Het laatste valt soms niet mee, omdat aan dierengedrag gemakkelijk een oordeel gegeven wordt. Zo wordt een uitvallende hond regelmatig als dominant betiteld of een kat of paard wat slaat als agressief. Om gedrag goed te kunnen beoordelen, is het noodzakelijk of de omstandigheden waarin het dier dit gedrag vertoont duidelijk te krijgen. Wanneer is het ooit begonnen, wat leverde het vertoonde gedrag het dier op, de lichaamshouding op dat moment waarop het dier het gedrag vertoont zijn daarin belangrijk. Het is niet altijd even makkelijk, maar o zo interessant om te gaan begrijpen waarom een dier doet wat hij doet! Zowel voor de homeopaat als voor de eigenaar, die met andere ogen naar zijn dier kan gaan kijken.

Komende periode schrijf ik over de behandelingen bij verschillende dieren; kat, hond, paard, konijn, geit, papegaai en/ of hangbuikzwijntjes. Want klassieke homeopathie werkt bij alle diersoorten!

Deze blog is geschreven door Mirjam Kooy – Klassieke homeopathie voor dieren

Comments are closed.