Ontsteek je binnenlicht en versterk je immuunsysteem

0

In mijn praktijk voor Kleurenpunctuur, behandel ik ook cliënten die beter weerbaar willen zijn, op fysiek en emotioneel vlak.

Daar gebruik ik gekleurd licht voor. Hoe? Dat leg ik je hier uit aan de hand van iemand die dankzij de behandeling beter ging slapen en daarmee haar emotionele en fysieke weerstand hervond.

Ons lichaam geeft licht!

Dr. F.A. Popp toonde al in 1974 aan dat er een veld van bio-fotonen rondom het lichaam bestaat en dat onze gezondheid niet alleen afhangt van wat er binnen in ons lichaam gebeurt, maar ook van andere factoren zoals het energieveld om het lichaam heen, het bio-fotonenveld.

Gezonde cellen communiceren met elkaar via deze lichtgolven. Van dit communicatiesysteem tussen de cellen maakt de kleurenpunctuur, zoals Peter Mandel die heeft ontwikkeld, gebruik.

Een aantal maanden geleden maakte Mw. M. een afspraak met mij voor een kleurenpunctuurbehandeling en wat bleek: zij kan al jaren bijna niet slapen. Woelen, draaien, en nog meer woelen en gebroken weer opstaan de volgende ochtend. Ongetwijfeld ken je dit van jezelf of iemand uit je omgeving en zeker als je therapeut bent, kom je dit tegen in je praktijk.

Ik vroeg haar naar de woon/werk situatie en dag/nacht ritme en begreep dat daar zeker een aantal knelpunten zaten. Ik bekijk dat vanuit het evenwicht tussen licht/donker.

Ook maak ik in mijn praktijk een kirlianfoto van mijn cliënten om een energetische analyse te krijgen en daaruit bleek ook dat haar slaapritme zeker beter kon.kleurenpunctuur

 

  1. Cliënte begint vroeg met werk en gaat laat door. Haar dag/nachtritme raakt verstoord doordat zij niet meer buiten komt op de juiste licht-tijd. In de maanden oktober tot en met april is dit tussen 11 en 15 uur. Minstens een half uur en beter is drie kwartier. Gevolg: geen licht op haar pijnappelklier en daardoor verstoring in zowel de serotonine als de melatonine aanmaak.

Ik gaf haar tip 1: Naar buiten, elke dag, tussen 11 en 15 uur en minimaal een half uur.

  1. Na het eten gaat Mw. M. elke avond lekker tv kijken, en dan zo rond tien uur nog ‘even’ mail checken en andere internet activiteiten, tot 11 uur of later. En dan naar bed. ‘s Avonds krijgt zij zo juist teveel, verkeerd licht op het verkeerde moment. Gevolg: teveel licht op pijnappelklier en melatonine aanmaak verstoord….

Dit is mijn tip 2: ‘s avonds voor tv en computer: een computer blauwlicht beschermbril die het schadelijke licht filtert. Bovendien is het sowieso beter na 9 uur ‘s avonds geen pc meer aan te hebben. Let op: ook je smartphone, pad en tv geven dit schadelijke blauwlicht af!

  1. Door de jaren van slaaptekort is het slaapritme en ook de droomfase van de slaap bij Mw. M. verstoord geraakt. Ik adviseer een flesje Wilde-kruidenolie Relax om hiermee een aantal zgn. droomzones op de huid in te smeren, elke avond voor het slapen gaan. Het gevolg is dat de droomfase zich herstelt en de slaap beter van kwaliteit wordt. Extra bonus is dat oude spanningen hierbij oplossen.Zelf behandelde ik haar op een aantal van deze huidzones met gekleurd licht:

A: de zone van het gevoel en de intuïtie. Hier hoort de kleur violet bij
Deze zone, die ongeveer vier centimeter in diameter is, ligt aan links en rechts aan de binnen-/ zijkant van de knie. Deze zone helpt de intuïtie te ontwikkelen en te versterken, zodat zij beter kon voelen wanneer het tijd was om te rusten.

B: de zone van de vreugde. Deze zone ligt aan de binnenkant van de pols, links en rechts en zorgt voor innerlijke warmte en welbehagen. Ik behandelde deze cliënte ermee, omdat ze weer wat vreugde terug wilde in haar leven en de kleur die erbij hoort is oranje. Dit behandelen duurt dan 1 minuut.

  1. Binnen de kleurenpunctuur kennen we een anti-trauma behandeling. Deze behandeling op een aantal acupunctuurpunten helpen een verstarring los te laten zodat innerlijke wijsheid en inspiratie weer gaat stromen. Ook hier is de behandelkleur violet. Ik koos deze behandeling omdat cliënte aangaf, dat haar vroege jeugd nogal traumatisch was verlopen. Tijdens deze behandeling voelde ze ‘alsof er een last van haar afviel’.

Al met al is deze cliënte een aantal keer gekomen en ze gaf aan dat haar slaap veel beter was en ook had ze haar levenslust weer terug en daarmee kon ze haar werk veel beter aan. Haar kirlianfoto toonde ook een evenwichtiger beeld.

Praveeta Timmerman
Instituut voor Kleurenpunctuur
Domselaerstraat 92
1093 MA Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 468 7865
E-mail info@kleurenpunctuur.nl
Website www.kleurenpunctuur.nl

Comments are closed.