Lekker leven met een goed gevoel

0

Dagelijks ben je klant. Of je nu eten in huis haalt, een paar sokken koopt, een nieuwe telefoon aanschaft, een terrasje pikt of met vakantie gaat. Je bent klant bij talloze bedrijven. Vind je het dan belangrijk dat deze bedrijven zorgvuldig omgaan met jouw welzijn en die van de wereld om je heen?

Er is nu een gids, die je precies vertelt welke bedrijven het goed doen. Deze gids heet heel toepasselijk de Goede Gids en is te vinden op www.degoedegids.nl.

Annemarie de Raadt heeft samen met een klein team deze gids opgezet. Annemarie: “Ik vond het zelf niet prettig om kleren te kopen en niet te weten hoe deze kleding gemaakt was. Ook eet ik het liefst biologisch maar niet alleen thuis. Als ik een keer uit eten ga, wil ik liever ook geen vis volgepropt met antibiotica of bespoten groente op mijn bord. Ik ben de Goede Gids gestart met het idee dat ik niet de enige ben, die dit graag wil weten.”

Dat is vast geen gemakkelijke klus geweest?
Annemarie: “Verre van, want ik wilde wel een goede Goede Gids opzetten. Dus eerst heb ik met deskundigen selectiecriteria opgezet om te bepalen wat nu in feite goed is. En toen zijn we gaan selecteren. Duizenden bedrijven zijn de revue gepasseerd en nu kun je via de Goede Gids praktisch elk product of dienst vinden met één grote gemene deler: ze zijn goed voor mens, dier en aarde.”

De Beebox van Willem&Drees

De Goede Gids is dus puur een bedrijvengids?
Annemarie: “Nee, juist niet. We geven ook heel veel handige achtergrondinformatie. Bijvoorbeeld over de productie van allerlei artikelen. Wat kan daarbij misgaan? Maar dan geven we direct ook de namen van de merken die het wel goed doen en waar je deze kunt vinden. Daarnaast ook leuke informatie, zoals de vega-favoriet van een bekend persoon of tips voor een goed weekendje-weg.”

Schoenen van Pretty&Fair

Bedrijven willen zeker wel graag in jouw gids staan?
Annemarie: “Ja, zeker, maar we selecteren heel streng. We ontvangen ook geen enkele financiële vergoeding van bedrijven; dit garandeert een onafhankelijke beoordeling. We hebben er geen belang bij of een bedrijf in de Gids wordt vermeld. Daarom kun je er op vertrouwen dat elk goedgekeurd bedrijf het ook daadwerkelijk goed doet.”

De Eerlijke Bloemengids van Hivos

Waar leeft de Goede Gids dan van?
Annemarie: “De Goede Gids wordt mogelijk gemaakt door Goede klanten met wellicht de leukste vorm van crowdfunding. Voor € 10 per jaar financier je de Goede Gids en als dank ontvang je een veelvoud aan rendement door de Goede klanten passe-partout. Een soort van klantenkaart, die je recht geeft op onnoemelijk veel voordeel, zoals cadeautjes, korting, winacties etc. Omdat bedrijven geen advertentiekosten hebben, kunnen ze hun promotiebudget ten goede laten komen aan Goede klanten.”

Wil je ook de Goede Gids in haar werk ondersteunen en zelf heel veel voordeel ontvangen? Word dan Goede klant via www.degoedegids.nl/goede-klant-worden/

Comments are closed.