Lockdown beïnvloedt nachtrust

0

De Slaapgeneeskunde Vereniging Nederland (SVNL) houdt zich bezig met de bevordering van de slaapgeneeskundige zorg vanuit het idee dat dit de algehele gezondheid ten goede komt. In opdracht van deze vereniging heeft FactSnapp een onderzoek uitgevoerd naar slaapproblemen die zijn ontstaan sinds de intelligente lockdown. Hieruit blijkt dat bijna een kwart van de Nederlanders slechter slaapt.

Uitkomsten

Slechts 7 procent van de Nederlanders meldt een verbetering in zijn nachtrust, terwijl 23,7 procent van de deelnemers sinds de lockdown onrustiger slaapt. Gezinnen met pubers slapen in deze periode vaak juist langer (19,4 procent). Het merendeel van de 50-plussers (63,5 procent) geeft aan dat hun slaappatroon nauwelijks is veranderd.

Online slaapadviezen

Vicevoorzitter dr. Klaas van Kralingen van de SVNL stelt dat een betere nachtrust leidt tot betere prestaties overdag en dat slecht slapen ook gevaarlijk kan zijn. “Slaap van slechte kwaliteit vergroot ook het risico op verkeers- en arbeidsgerelateerde ongevallen en er zijn aanwijzingen dat het zorgt voor snellere veroudering bij mensen”, zegt Van Kralingen. SVNL biedt naar aanleiding van deze uitkomsten via YouTube online slaapadviezen aan.

Bron: medischdossier.org
Bron: SVNL (Slaapgeneeskundige Vereniging Nederland)

Comments are closed.