Lyme en Stress: Waarom ontstressers in een potje niet altijd helpen

0

Hoe gaat het met je? Goed, of ben jij tegenwoordig ook zo druk met van alles en nog wat op je werk, thuis voor je gezin, misschien wel mantelzorg voor je ouders, kortom druk, druk, druk, net als bijna iedereen. We leven in een enorme stressvolle maatschappij, waar hoge eisen worden gesteld. Logisch dus dat jij ook in de stress kunt schieten en denk dan niet alleen aan stress op werk, relatie, maar ook stress in de vorm van medicatie, verkeerd voedsel, ziektes met name chronisch zoals Lyme bijvoorbeeld.

Waarom ontstressers in een potje niet altijd helpen

Vroeger was het makkelijk; er kwam een sabeltandtijger voorbij en jouw lichaam schoot in een stressreactie zodat je kon vechten of vluchten. Of jij dood of de sabeltandtijger dood of je was gevlucht en weer in veiligheid. Kortdurende stress is dan ook geen enkel probleem voor jouw lijf die begrijpt dat volkomen. Maar tegenwoordig hebben we chronische stress en dat begrijpt ons lijf nog niet helemaal. Alle alarmbellen blijven afgaan en jouw lijf raakt uitgeput. Dan pakken we toch gewoon een potje magnesium, of zink? Dat ligt natuurlijk erg voor de hand liggend want stress vreet magnesium; easy peasy.

Helpt magnesium dan bij iedereen?

Tja dat is dan weer een beetje jammer want ieder mens is uniek en ieder mens heeft weer een ander programma ingebouwd. Jouw reactie op stress en op magnesium bv kan heel anders zijn dan mijn reactie. Hoe dan? Magnesium is een ontspanner heerlijk en zo’n potje ontspanner wil iedereen wel, maar hoe kan het toch dat het bij jou wel ontspant en bij jouw buurvrouw bijvoorbeeld totaal niet?

Hoe zag jouw verleden eruit?

Ons lijf is zo ontzettend slim. Wanneer jij in het verleden stress hebt ervaren, is jouw lijf afgesteld op alert zijn om te overleven. Gooi jij er een paar pillen magnesium of andere ontspanners in zoals zink, kalium etc. dan zegt je lijf: huppekee weg ermee! Een duur potje dus… Jouw lijf zorgt er dan voor dat je het niet of nauwelijks opneemt, maar gelijk weer delete. Beetje jammer weer!

Early life stress?

Ben jij misschien te vroeg geboren, keizersnede gehad, in couveuse gelegen, of op andere manier stress rondom geboorte ervaren? Misschien heb je daarvoor al stress gehad toen jij in de buik van jouw moeder zat? Denk bv aan dat jouw moeder medicatie slikte, ziek was, veel stress had etc.

Dan word jij al geboren met een systeem wat scherp afgesteld zou kunnen zijn, je bent op je hoede! Jouw systeem is dan hoogstwaarschijnlijk afgesteld op nor-adrenaline dat zou je kunnen merken doordat je bv heel gevoelig bent. Je merkt alles op en alles komt direct binnen. Laat dat bij mensen met Lyme nou net heel vaak voor komen; alles is teveel.

Ben jij (over)gevoelig? (HSP)

Doordat je al die prikkels zo intens ervaart, kun je daar natuurlijk ook doodmoe van worden. Denk dan aan prikkels zoals geluiden die te veel en te druk voor jou zijn, geuren die heel heftig zijn, kleuren of lampen die te fel zijn, straling die onverdraagbaar is, noem maar op.

Jouw lijf heeft dit bedacht om te overleven, je moet op scherp blijven staan. Dat kan ook al in de zwangerschap zijn ontstaan dus toen jij in de buik van jouw moeder zat. En natuurlijk kan dat ook op latere leeftijd zijn ontstaan, maar hoe eerder ontstaan des te groter jouw klachten. Kortom, als jij veel stress hebt ervaren ben je daar misschien wel in blijven hangen en kom je nu moeilijk of niet tot rust.

Lees hier meer over op: https://lymeherstel.nl/tips/nor-adrenaline-jeugd-minder-leuke-dingen/

Ik smacht naar suikers en koolhydraten

Niet zo gek want ben jij op nor-adrenaline voorgeprogrammeerd dan werkt jouw systeem op suikerverbranding en ben jij meer vatbaar voor bv. diabetes. Ook dat nog! Adrenaline bv is op vetverbranding afgesteld; much better! Het is nodig om jou eerst uit de nor-adrenaline stand te halen, voordat jij weer kunt herstellen. Nor-adrenaline geeft aan dat je ingesteld bent op tekorten, niet zo gek dat je dan ziek wordt. Ik werk niet voor niets met homeopathie. Homeopathie is maatwerk en kan jou weer uit deze stress-stand halen. Lees hier meer over de manieren waarop homeopathie je kan helpen.

Lyme en Magnesium

Lymies hebben constante chronische stress, net als andere ziektes. Alleen zie je bij lymies die overgevoeligheid en onrust wat vaker. Gooi daar nog een co-infectie bij en je bent enorm overprikkeld.

Check maar eens aan de hand van deze tabel van welke co-infectie jij nog meer last kunt hebben:

Het zou leuk zijn als dan magnesium zou kunnen ontspannen, maar daarvoor is meer nodig. Met homeopathie kan ik kijken naar jouw trauma’s en de angel uit jouw wond halen, zodat jij weer kunt herstellen, magnesium kunt opnemen en weer kunt ontspannen en bijtanken.

Laten we elkaar helpen!

Ken jij iemand met klachten? Aarzel dan geen moment en laat hem of haar dit lezen.  Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen! Kijk ook eens op mijn site www.lymeherstel.nl want ontzettend veel mensen hebben Lyme zonder dit te weten. Bij twijfel vul dan deze lijst eens voor jezelf in.

Wil je niets missen of anderen helpen?
Deel dan deze link, zodat ze zich vrijblijvend in kunnen schrijven voor deze informatie.

Opleiding volgen tot lymeherstel-therapeut

Wil jij zelf leren hoe je lyme op een natuurlijke manier kunt behandelen? Op 18 januari 2020 start ik met een uniek zesdaagse bijscholing waarin je leert om zelf op een natuurlijke manier Lyme te behandelen. Als therapeut kun je hier nauwelijks meer omheen; wellicht zie jij ook veel cliënten die niet (voldoende) reageren op jouw behandeling, met bijzondere en “nauwelijks te plaatsen symptomen”?

Lees dan vooral over deze bijzondere bijscholing met accreditatiepunten!

Ben je geen therapeut maar wil je meer weten over hoe Lyme op een natuurlijke manier te behandelen, ook dan mag je aanschuiven. Je vindt hier alle informatie.

Bronnen:
❤  Yvonne van Stigt; geweldige opleiding
❤ Natura Foundation nieuwsbrief magnesium.

Dit is een bijdrage van Gerrie Hasselaar.

Comments are closed.