Magnetrons: gooi ze weg en snel!

0

Magnetrons “bestralen” je eten op cellulair niveau. Koken met een magnetron vernietigt kanker bestrijdende voedingsstoffen in voeding en bevordert voedingstekorten.

Microgolven decimeren absoluut de voedingswaarde van je eten, het vernietigt de vitamines en fytonutriënten die ziekte voorkomen en een goede gezondheid ondersteunen. Eerdere studies hebben aangetoond dat wel 98% van de anti kanker voedingsstoffen in bijvoorbeeld broccoli, vernietigd worden door de magnetron.

Om te begrijpen waarom, moet je de aard van vitamines en fytonutriënten (plantaardige voedingsstoffen) begrijpen. Dit zijn zeer gevoelige moleculen die kwetsbaar zijn. Ze worden gemakkelijk vernietigd door warmte, dat is waarom rauwe plantaardige voedingsmiddelen meer voedingsstoffen bevatten dan gekookt voedsel. Carotenoïden, antioxidanten en andere moleculen zoals DIM (in broccoli) of anthocyanen (in paarse maïs) zijn allemaal gemakkelijk vernietigd door microgolfenergie.

Uitsluitend lege calorieën

De magnetron is de slechtste manier om voedsel te koken, omdat microgolven de watermoleculen prikkelen binnenin wat je kookt, waardoor warmte wordt gevormd van binnen naar buiten. Dit resulteert in een cel per cel “bestraling” van het voedsel  (zoals broccoli, wortelen, etc.), waardoor het een bijna volledige moleculaire ontleding veroorzaakt van de vitaminen en fytonutriënten wat ziekte bevordert. Voedsel opgewarmd in de magnetron is niet alleen maar “dood” voedsel op elk niveau, het is voedsel dat moleculair is gedeconstrueerd, zodat er niets dan lege calorieën, vezels en mineralen overblijft. Vrijwel de hele vitamine en fytonutriënt inhoud is vernietigd.

Iedereen die zegt dat magnetron eten een gezonde manier is om te koken is verbazingwekkend onwetend over voeding en bereidingswijzen. Terwijl het stomen van groenten inderdaad een goede methode is om groenten te helpen bepaalde voedingsstoffen meer biologisch beschikbaar te maken, vernietigt de magnetron groenten van binnen naar buiten op cellulair niveau.

Laat je niet misleiden door de schijn

Wat echt misleidend is over de magnetron is dat het eten er nog steeds hetzelfde uitziet, maar op cellulair niveau is het alsof er een nucleaire oorlog heeft plaatsgevonden. De werkelijke molecuulstructuur is gedecimeerd. Als je het magnetron voedsel kon zien met een krachtige microscoop, zou je het nooit meer eten, omdat je zou zien wat een nutritionele woestenij het werkelijk aanricht.

Als je op een gezonde manier wilt eten, zorg er dan voor dat een belangrijk deel van je dieet rauwe  planten bevat. Het is prima om bepaald voedsel te stomen, roerbakken of zelfs te grillen, maar vermijd bij het grillen van voedsel het te verbranden, omdat alle verbrande onderdelen giftige, kankerverwekkende chemische stoffen bevatten die darmkanker bevorderen.

Vergeet niet, een persoon die veel van zijn of haar voedsel kookt met een magnetron zal onvermijdelijk chronische voedingstekorten die kanker, diabetes, botziekten, verlies van hersenfunctie, hart- en vaatziekten en vele andere gezondheidsproblemen oplopen. De minst gezonde mensen van elke samenleving zijn meestal degenen die vaak gebruik maken van de magnetron om hun voedsel te “bestralen”.

Zo verlos je jezelf van de magnetron

Het mag wel duidelijk zijn dat je de magnetron gewoon beter helemaal niet kunt gebruiken. Maar mocht je jouw magnetron toch niet meteen aan de straat willen zetten dan zou je hem toch nog kunnen gebruiken om vaatdoekjes en andere schoonmaakhulpmiddelen in te ontsmetten, want daar is een magnetron veel effectiever in dan een wasmachine. Maar raak niet meteen in paniek, je kunt echt zonder magnetron overleven in de keuken!

Bron: Spiegelbeeld, Juni 2015

 

Comments are closed.