Mariadistel, de bondgenoot van de lever

0

Het aantal leverpatiënten stijgt ieder jaar. Weinig mensen weten blijkbaar dat het Mariadistelkruid een actieve leverbeschermende stof bevat die silymarine noemt. Silymarine beschermt en herstelt levercellen.

Deze plant ondersteunt ook de goede werking van de galfunctie. Mariadistelextracten worden voor alle soorten leverproblemen gebruikt. Of het nu gaat om leverinsufficiëntie, hepatitis, levercirrose, een luie of vette lever, galstenen of een alcoholische lever, silymarine kan altijd hulp bieden op voorwaarde dat de patiënt alle adviezen van de arts opvolgt. Silymarine nemen en alcohol blijven drinken, ondanks een doktersverbod, heeft dus geen zin.

In Duitsland wordt silymarine op deze wijze succesvol ingezet bij de behandeling van hepatitis en levercirrose. Het Mariadistelextract wordt er tevens toegepast als ondersteunende therapie om de schadelijke bijwerkingen van chemotherapie volledig of gedeeltelijk te neutraliseren. Silymarine beschikt tot slot ook over natuurlijke antidepressieve eigenschappen.

Wil je ook de gezondheid van je lever extra ondersteunen? Onze Carduus Marianus tinctuur ondersteunt de lever en galfunctie.

Bron: abcgezondheid.nl

Comments are closed.