Additieve geneeskunde

De additieve geneeskunde wordt over het algemeen gezien als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Hierbij moeten additieve geneeswijzen niet worden gezien als vervanging van de geneeskunde, maar is het complementair hieraan. De additief geneeskundig therapeuten passen verschillende veelvoorkomende behandelwijzen toe om op een natuurlijke manier het functioneren van het individu verder te bevorderen. Deze alternatieve geneeswijzen hebben geen wetenschappelijke basis, maar hebben in tal van gevallen hun effect reeds bewezen.

Kracht van lichaam en geest centraal

Zo wordt additieve geneeskunde gebruikt als verzamelnaam voor tal van geneeswijzen. Hieronder vallen bijvoorbeeld energie-therapieën, geest-lichaam-therapieën, lichaamsgerichte therapieën en biologische therapieën. De additief geneeskundig therapeuten hebben ieder hun eigen specialiteit en benadering van het lichaam en van de geest. Wel zijn ze gezamenlijk verenigd in het FATG. Hierbinnen wordt het belang van de additieve geneeskunde geprofileerd en wordt er gestreefd naar een optimale samenwerking met de reguliere geneeskunde, zorgverzekeraars en andere belanghebbenden. Additief geneeskundig therapeuten vinden hun oorsprong vaak in de natuur en bestaan al eeuwenlang. De kracht van lichaam, geest en andere natuurlijke elementen staan hierbij centraal.

Natuurlijke geneeswijzen
Diabetes
0

Wetenschap bevestigt: diabetes is omkeerbaar

Nederlandse wetenschappers hebben een van de eerste bewijzen geleverd dat diabetes type 2 door voedings- en leefstijlmaatregelen omkeerbaar is. Bloedwaarden verbeteren, er zijn minder en soms zelfs geen medicijnen nodig en patiënten voelen zich gezonder. Dit valt af te leiden uit de pilotstudie Keer Diabetes2 Om van het Louis Bolk Instituut. Een omvangrijker onderzoek is al gaande.

Nieuws
Tomatensap verbetert bloeddruk en cholesterol
0

Tomatensap verbetert bloeddruk en cholesterol

Het dagelijks drinken van puur tomatensap kan de bloeddruk en het cholesterol verlagen, blijkt uit onderzoek in Japan. Bij 94 deelnemers daalde de hoge bloeddruk significant en bij 125 deelnemers nam het lagedichtheidlipoproteïne (LDL) af, stoffen die zorgen voor het transport van cholesterol uit de lever.