Additieve geneeskunde

De additieve geneeskunde wordt over het algemeen gezien als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Hierbij moeten additieve geneeswijzen niet worden gezien als vervanging van de geneeskunde, maar is het complementair hieraan. De additief geneeskundig therapeuten passen verschillende veelvoorkomende behandelwijzen toe om op een natuurlijke manier het functioneren van het individu verder te bevorderen. Deze alternatieve geneeswijzen hebben geen wetenschappelijke basis, maar hebben in tal van gevallen hun effect reeds bewezen.

Kracht van lichaam en geest centraal

Zo wordt additieve geneeskunde gebruikt als verzamelnaam voor tal van geneeswijzen. Hieronder vallen bijvoorbeeld energie-therapieën, geest-lichaam-therapieën, lichaamsgerichte therapieën en biologische therapieën. De additief geneeskundig therapeuten hebben ieder hun eigen specialiteit en benadering van het lichaam en van de geest. Wel zijn ze gezamenlijk verenigd in het FATG. Hierbinnen wordt het belang van de additieve geneeskunde geprofileerd en wordt er gestreefd naar een optimale samenwerking met de reguliere geneeskunde, zorgverzekeraars en andere belanghebbenden. Additief geneeskundig therapeuten vinden hun oorsprong vaak in de natuur en bestaan al eeuwenlang. De kracht van lichaam, geest en andere natuurlijke elementen staan hierbij centraal.

Natuurlijke geneeswijzen
Nieuws
Honing tegen astma
0

Honing tegen astma

Astma is een van de meest voorkomende chronische longaandoeningen. Mensen met de aandoening zoeken steeds vaker naar complementaire behandelingen. Het gebruik van honing heeft de aandacht, maar werkt niet altijd goed. Gebruik van honing in combinatie met kruiden blijkt effectiever te zijn.