Browsing: Meer over

Meer over Diabetes
0

Wetenschap bevestigt: diabetes is omkeerbaar

Nederlandse wetenschappers hebben een van de eerste bewijzen geleverd dat diabetes type 2 door voedings- en leefstijlmaatregelen omkeerbaar is. Bloedwaarden verbeteren, er zijn minder en soms zelfs geen medicijnen nodig en patiënten voelen zich gezonder. Dit valt af te leiden uit de pilotstudie Keer Diabetes2 Om van het Louis Bolk Instituut. Een omvangrijker onderzoek is al gaande.

Meer over Passiebloem
0

5 natuurlijke middelen tegen angst

Steeds meer mensen hebben te maken met angst. Niet gek, het is namelijk een gezonde reactie op stress. En laat stress voor velen in de Westerse maatschappij dagelijkse kost zijn. Als angst het dagelijkse leven gaat beheersen, is het van belang er iets tegen te doen. Medicijnen tegen angst gaan hand in hand met ongewenste bijwerkingen, zoals verminderde alertheid, een verlaagd libido en zelfs suïcidale gedachten. Een veilige manier om met angst om te leren gaan is door middel van cognitieve gedragstherapie. Daarnaast helpen de volgende vijf natuurlijke opties ook bij angst.

Meer over
0

Dr. Suzanne Humphries: ‘Ik heb nog nooit zulke gezonde kinderen gezien’

‘We vertrouwen vaccins omdat we allemaal gevaccineerd zijn geen zicht hebben op een groep die geheel ongevaccineerd is. Pas op het moment dat ik in aanraking kwam met een groep totaal ongevaccineerde kinderen begon ik te zien dat wat we verwachten als kinderziekten en alle dingen die gebeuren wanneer we ouder worden, op de een of andere manier te maken heeft met vaccinatie, want dat was het enige wat anders was bij deze kinderen. Ik heb nog nooit zulke gezonde kinderen gezien’, vertelt de Amerikaanse Dr. Suzanne Humphries in de documentaire ‘Vaccines Revealed’. Lees hier meer over dit interview.

Meer over
0

Kamille handbalsem: zo maak je het zelf!

Deze diy kamille handbalsem maakt je handen heerlijk zacht. Zeer geschikt voor de zeer droge huid. Of als verzorgend handmasker voor de nacht. In dit artikel leggen we je uit hoe je het zelf maakt.

Meer over hooggevoeligheid
0

Hooggevoeligheid: van last tot gave

Als je hooggevoelig bent – ook wel HSP, ‘Highly Sensitive Person’ genoemd – ben je meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merk je meer signalen en details op dan andere mensen. Goed in contact zijn met het lichaam is dus essentieel voor een HSP. De combinatie van ontspanningsmassage met acupressuur is ideaal voor hoog-sensitieve personen schrijft Veronica de Groot in dit artikel.

Meer over Acupunctuur bij een koe
0

Gezonde koe door een prikkie

Setske 1280 was de laatste tijd niet in haar beste doen. De 6-jarige melkkoe van de maatschap Bonthuis had duidelijk last van haar rug. “Dat zag je aan de manier waarop ze stond en liep. De achterpoten waren duidelijk overstrekt en stonden meer naar achteren, om maar zoveel mogelijk de rug te ontlasten. Ze kon ook moeilijk opstaan en at minder”, zegt Arjan Bonthuis. Aan haar poten leek Setske weinig te mankeren, dus schakelde Bonthuis de hulp in van zijn eigen fysiotherapeute. Zij behandelt ook paarden, in een combinatie van klassieke technieken en het plaatsen van droge naalden in spieren. Het helpt. Na een paar behandelingen beweegt Setske alweer een stuk soepeler. “Dat is fijn voor de koe, die zich duidelijk prettiger voelt en ook beter eet. Maar natuurlijk is een gezonde koe ook voor het bedrijf beter. Liever dit, dan veel geld uitgeven aan medicijnen en antibiotica”, zegt de eigenaar.