Meditatie en mindfulness apps: onze top drie

0

Het lijkt tegenstrijdig, rust vinden op je smartphone. Er zijn echter veel handige applicaties ontwikkeld voor mensen die meer innerlijke rust willen vinden. Dit is onze top drie van de beste apps voor meditatie en mindfulness, die je kunt downloaden op je Apple of Android smartphone en/of tablet. Het enige dat je verder nodig hebt is een internet-abonnement.

Buddhify

Terwijl je voor andere meditatie-apps vaak tien of twintig minuten rustig de tijd moet pakken per dag, weten ze bij Buddhify dat het lastig kan zijn om meditatie in te passen als je het druk hebt. Hierdoor kan het juist stress opleveren, omdat je niet weet of je wel aan je meditatie toe komt. Buddhify richt zich dan ook op on-the-go meditatie, die je kunt doen waar je ook bent en wat je ook doet. De app bevat ook langere en meer traditionele meditaties die je kunt gebruiken wanneer je hier wel de tijd voor hebt. Zo wordt het een stuk makkelijker om regelmatig te mediteren en van de gezondheidsvoordelen te profiteren.

De app heeft een helder en gebruiksvriendelijk ontwerp. Je kunt kiezen uit 32 verschillende meditaties door je locatie aan te geven, zoals wandelen, thuis, op reis, het doel van de meditatie uit te kiezen en de duur van de meditatie te selecteren. Voor zo goed als iedere situatie bestaat er een passende variant. Om er een spelelement aan toe te voegen kun je jouw successen en het gebruik van de app laten meten.

Headspace

Headspace is een bekende en mooi vormgegeven meditatie-app. Na het installeren beantwoord je eerst een aantal vragen en stel je een dagelijkse herinnering in. Je kunt kiezen uit diverse thema’s en krijgt een op maat gemaakt plan. Om hier gebruik van te kunnen maken heb je een betaald premium account nodig.

De meditatiesessies duren tien minuten en de ontwikkelaar van de app, Andy Puddicombe, praat je zelf op een fijne manier door de meditaties en bodyscan heen. Wat Headspace zo leuk maakt is dat er vele animaties in de app zitten die de werking van de geest toelichten en je tips geven hoe je moet zitten en ademhalen. Ook kun je jouw eigen voortgang monitoren en heb je toegang tot vele video’s.

Insight timer

Insight Timer is een app voor meditatie en mindfulness met prettige geluiden die je verwacht bij een meditatie: bellen, klankschalen en vallende houtblokken. Hierdoor hou je de aandacht bij de meditatie totdat de timer afgaat. Voor de timer stel je een belletje naar keuze in en ook zijn de vele meditaties ingesproken door verschillende professionals. Hierdoor kun je op zoek gaan naar de stem en persoon waar jij je het prettigst bij voelt. De app is simpel en eenvoudig en biedt veel meerwaarde bij jouw meditaties.

Meditatie helpt bij vele angst- en stressklachten, net als bijvoorbeeld natuurlijke voeding.

Dit is een partnerbijdrage van Pricewise.

 

Comments are closed.