Meer dan de helft van de Nederlanders is ‘flexitariër’

0

Steeds meer mensen geven aan flexitarisch te eten: 55% van de Nederlanders eet 3 dagen per week of vaker geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor. Ze kiezen voor alternatieven als vis, ei, champignons of peulvruchten. Daarnaast blijken duurzame en gezonde voedselkeuzes vaak samen te gaan. De helft van de Nederlanders maakt zich zorgen dat gezond eten in de toekomst te duur wordt en ruim een kwart vraagt zich af of er in de toekomst nog voldoende eten is.

Dat zijn enkele opvallende conclusies uit nieuw onderzoek van Motivaction, uitgevoerd in opdracht van het Voedingscentrum. In het onderzoek is gevraagd naar de eetgewoonten en toekomstblik van verschillende sociale milieus. Duurzame en gezonde voedselkeuzes blijken vaak samen te gaan, concludeert het Voedingscentrum. In sociale milieus waar men gezonder eet, is men ook vaker bezig met de duurzame kant van voedsel en het tegengaan van voedselverspilling. Het is voor het eerst dat gezond en duurzaam eetgedrag zo uitgebreid per sociaal milieu in kaart is gebracht. Lees hier meer over dit onderzoek »

 

Comments are closed.