Milieuvriendelijk leven tegen lage kosten

0

Lees hier over een bewuste levensstijl met een lagere energierekening als gevolg. Voordelig en milieuvriendelijk gaat heel goed tezamen. Terwijl als je naar de prijzen in de supermarkt kijkt, dan zie je dat biologisch voedsel juist duurder is. Toch kunnen de vaste lasten fors omlaag door een bewuste levensstijl te hanteren, zonder dat je hoeft in te leveren aan luxe.

Moestuin aanleggen

Wanneer je een flinke tuin hebt, dan kan het interessant zijn om de siertuin te veranderen in een moestuin. Mocht dat niet kunnen, dit omdat je in een flat woont en alleen een balkon heeft, dan is er meestal wel iets in de buurt waar je een volkstuin kan huren. Aldaar zou je dan volledig biologisch voedsel kunnen verbouwen. Je hebt dan naast de grond wat tuingereedschap nodig en een goede leverancier van zaad en pootgoed. Dan heb je aan het einde van de zomer een flinke partij kwaliteit voedsel waar geen bestrijdingsmiddelen op gespoten zijn. Ook is er geen kunstmest gebruikt. Het is dan wel van belang dat je zoveel eten gaat inmaken. Sommige groenten zijn goed in te vriezen. Bijvoorbeeld sperziebonen, eerst blancheren en dan invriezen. Anderen kunnen weer ingemaakt worden middels wecken. Het is een fijn gevoel als je in het najaar al het volledig veilig voedsel voor de winter ziet staan. Het liefst alles puur natuur gekweekt zonder dat er energie voor is gebruikt. Alleen met handgereedschap gewerkt, geen gebruik van gloeilampen, want dat kost ook stroom, en het liefst het gewas alleen maar regenwater uit de regenton geven tijdens droge ,warme periodes. Op die manier heb je niet alleen het beste voedsel, maar ook een lage energierekening. Tevens kun je veel dure biologisch gekweekte producten in de supermarkt laten liggen, want je hebt eigen kweek.

De energierekening kan nog fors lager

De rekening van de supermarkt zal niet meer lager kunnen. Echter kan de energierekening nog wel naar beneden ondanks dat je voor het verbouwen van je voedsel niets hebt verbruikt. De reden waarom de energierekening nog lager kan is omdat je over kan gaan naar een goedkopere energieleverancier. Je kunt je gegevens invullen en vervolgens komt voor jouw situatie de goedkoopste energieleverancier eruit. Wanneer je nog meer rekening wilt houden met het milieu kun je ook kiezen voor duurzame energie. Overstappen energie is eenvoudig en binnen enkele minuten gedaan. Zo bespaar je elk jaar maximaal op de vaste lasten!

Dit is een partnerbijdrage van Overstappen.nl

Comments are closed.