Minibiebs veroveren Nederland

0

Je ziet ze steeds vaker in Nederland: de minibibliotheken die vaak aan de kant van de weg staan met een aantal boeken erin. Het idee is simpel: haal er een boek uit dat je aanspreekt en stop ‘m weer terug als je het gelezen hebt. En natuurlijk kun je zelf ook boeken die je leuk vindt in de minibieb leggen voor andere lezers.

Maar vind je zo’n minibieb? Geen nood, minibieb.nl geeft een handig overzicht van alle minibiebs in Nederland, het zijn er 900!

Een minibieb kent geen regels

Minibieb.nl omschrijft het als volgt: “Een grote ruimte met tien boekenkasten in een buurthuis is net zo goed een minibieb als een klein plankje bij iemand in de tuin.” Bij een minibieb gaat het erom dat je boeken uitleent aan mensen in de buurt of bezoekers van die plaats. Het maakt niet uit of de lezers daarbij kunnen kiezen uit 100 of 5 boeken. Het gaat om het idee dat je met elkaar een plek beheert waar iedereen boeken kan lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus.

Nederland is niet het enige land waar gratis minibiebs te vinden zijn. Als je op Google zoekt vind je tientallen foto’s van “little free libraries” in de hele wereld.

Zelf een minibieb beginnen? Lees hier hoe dat in z’n werk gaat »

Bron: hetkanwel.nl

Comments are closed.