Mooie ervaring met Bach Bloesemremedies

0

Mooie ervaring met Bach Bloesemremedies

Recentelijk op een zondagavond kreeg ik een appje: “Met de Bach Bloesemremedies voor de zenuwen, voor het eerst ontspannen zitten spelen bij het concert. En complimenten gekregen ook nog.”

Dit bericht kreeg ik op mijn telefoon toen deze pianiste vlak daarvoor haar concert had beëindigd. Ik werd er super blij van. Hoe mooi was dat bericht!

Rustig het podium op is zeer belangrijk

In de week daarvoor was er een afspraak in de praktijk geweest. Een vitale dame van ruim 70+ en nog steeds actief als musicus in een kamerorkest. We hadden een gesprek over het leven en over haar passie in de muziek. Maar ook over de moeite die het haar telkens weer kostte om op te treden.

Voor de duidelijkheid, binnen een kamerorkest speelt de pianist een kardinale rol; als er iets misgaat is zij de eerste waar de blikken naar toe gaan. Dat geeft een grote druk, maar ook het verlies aan het plezier van het samen spelen. Dan sta je zo op scherp om perfect te presteren wat op zich al een onmogelijkheid is.

Veel musici kennen dit probleem. Vaker dan je verwachten zou, worden er medicijnen voor gebruikt. Bijvoorbeeld Bètablokkers, die vaak gebruikt worden bij hartaandoeningen, zijn hierin bekend. Mensen voelen zich rustiger en kunnen daardoor beter presteren op het podium.

Bach remedies

We hebben tijdens dat consult toen Bach remedies uitgezocht en een compositie gemaakt, voor haar op maat. In ieder geval maakte de Bach Bloesem Rescue Remedie er ook deel van uit. Als de spanning te hoog op zou lopen, was dat middel bij de hand. Het heet niet voor niets Rescue Remedie.

Omdat ieder mens zijn eigen reactiepatronen en emoties heeft waardoor de spanning op loopt op stressmomenten, is het zo mooi om die persoonlijke afstemming te maken met de remedies.

Daar is het gesprek met elkaar zo belangrijk voor. Omdat je dan hoort, ziet en voelt wat er gebeurt als iemand spreekt over een situatie die spannend is.  Is de een meer gevoelig voor schuldgevoelens bij het maken van fouten, een ander legt innerlijk voor zichzelf de lat heel hoog…..e.d.

Voor deze pianiste was het een heel bijzondere ervaring. Ontspannen tijdens een concert op het podium en genieten van het spelen. Met complimenten toe. Sjappoo voor haar!

Klankvolle groet,
Corrie Derks

https://klankbehandeling.nl
welkom@corriederks.nl
0611432456

 

Comments are closed.