5 redenen om natuurlijk te genezen

0

5 redenen om natuurlijk te genezen

1: Ze hebben de tand des doorstaan

Acupunctuur en kruidentherapie zijn al duizenden jaren in gebruik. Proefondervindelijk zijn de ideeën en toepassingen hiervoor steeds beter inzichtelijk geworden. Met andere woorden, we weten wat werkt. Dat is ook de reden waarom je in steden over de hele wereld meerdere acupunctuurpraktijken kunt vinden.

2: Natuurlijke geneeswijzen kennen geen bijwerkingen

Natuurlijke geneeswijzen zoals acupunctuur en kruidentherapie kennen bijna geen bijwerkingen. Omdat ze op natuurprincipes berusten zijn de acties mild te noemen. De bedoeling is om het hele lichaam aan te sterken. Bijwerkingen zijn dan uit den boze. Er wordt altijd gekeken naar wat de beste manier is om lichaam en geest aan te sterken, zonder het lichaam te belasten.

3: Diagnose en behandeling zijn altijd op maat

Er is met natuurgeneeswijzen een duidelijk en uitgebreid systeem van diagnose en behandeling. Omdat de visie heel breed is, zijn er ook veel mogelijke patronen om ziektes te beschrijven: daardoor zijn er ook veel behandelingsmogelijkheden! Voor ieder persoon is dit uniek en op maat. Personalized medicine kennen ze in Azië al een tijdje 🙂

In ons zorgsysteem is dit heel waardevol. Ga maar eens na hoeveel “syndromen” zoals bijvoorbeeld PMS (Pre Menstrueel Syndroom) of PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) er zijn. Regulier zijn deze ziektebeelden lastig te beschrijven (en dus lastig te behandelen). Maar met natuurgeneeswijzen zoals acupunctuur kan je hier uitstekend een diagnose en behandeling voor maken.

4: Natuurlijke geneeswijzen maken je blijvend beter

Natuurgeneeswijzen helpen het lichaam om sterker te worden en beter te functioneren. We kunnen het niet anders zeggen, je wordt er gezonder van! Omdat het lichaam beter functioneert blijven de klachten ook weg na verloop van tijd. Op die manier wordt er gezocht om wat goed werkt (je lichaam) nog beter te maken (je lichaam zonder klachten). Met natuurgeneeswijzen bouw je op- en uit wat al goed werkt. Het glas is daarmee half vol!

5: Acupunctuur en kruidensupplementen: wetenschappelijk onderbouwd

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek laat zien dat acupunctuur en kruidentherapie werken. Er zijn zelfs gecontroleerde trials en vergelijkend effectiviteitsonderzoeken waaruit dit blijkt. Dit zijn 2 hele belangrijke vormen van onderzoeken. Conclusie: je kunt met een gerust hart een natuurlijke behandeling aangaan om je gezondheid te verbeteren!

Alex Djukanovic is acupuncturist en kruidentherapeut met een achtergrond in biochemie (MSc).
www.nutureyournature.nl

Comments are closed.