Nederlanders doen in het nieuwe jaar massaal aan Yoga

0

Nederlands gaan in het nieuwe jaar massaal aan de yoga. Yogascholen zien in januari vaak een piek in het aantal aanmeldingen omdat de deelnemers hun goede voornemens voor het nieuwe jaar willen verwezenlijken, meldt RTL Nieuws.

De mensen doen mee aan yoga omdat het ontspannend is, ze minder stress willen of minder druk willen voelen. “Yoga is tijd voor jezelf en de boel de boel laten”, zegt een deelneemster. “Het werkt gewoon heel goed om je hoofd even helemaal leeg te maken”, zegt een ander.

Yoga is de snelst groeiende sport in Nederland. Twee jaar geleden deden 300.000 mensen elke maand aan yoga, inmiddels is dat aantal gestegen naar 380.000. Er zijn allerlei vormen van yoga mogelijk, zoals zwangerschaps- en kinderyoga.

Een nadeel van deze groei is dat de kwaliteit van de docenten nog wel eens kan verschillen. “Sommige docenten kunnen bijvoorbeeld niet goed een les opbouwen”, zegt Anne Bjorndal van de vereniging van yogadocenten Nederland. “Of ze weten niet goed hoe je met blessures om moet gaan.

Voor mensen die van plan zijn om yoga te gaan doen is het dus van belang om goed uit te zoeken bij welke yogaschool er wordt begonnen met de lessen.

Vind hier een Yoga praktijk bij jou in de buurt »

Credits afbeelding: GoToVan, licentie: CC BY

Comments are closed.