Nieuw licht op vitamine D en chronische ziekten

0

Nieuw licht op vitamine DIn zijn boek “Nieuw licht op vitamine D en chronische ziekten” belicht dr. Gert Schuitemaker alle aspecten van vitamine D. Deze vitamine is essentieel voor een goede gezondheid en heeft diverse belangrijke functies voor het lichaam.

Helaas kunnen we er via onze voeding niet voldoende van opnemen en ook de relatief zwakke Nederlandse zon zorgt voor onvoldoende lichaamseigen aanmaak.

Vrouwenziektes

Vitamine D wordt in verband gebracht met tal van chronische ‘vrouwenziektes’, waaronder botontkalking, artrose, reuma, hart- en vaatziekten en diverse soorten kanker, maar ook met multiple sclerose en diabetes.

Neem de farmaceutische industrie met een korreltje zout

Gert Schuitemaker is niet iemand die de zienswijze van de farmaceutische industrie klakkeloos overneemt, noch die van de overheid en de Nederlandse gezondheidsraad. Schuitemaker krijgt veel waardering voor zijn kritische benadering, zeker omdat hij een vooraanstaande expert is op dit terrein. In het boek staan veel kritische kanttekeningen, in het bijzonder in de richting van de farmaceutische industrie. Gert Schuitemaker stelt zelfs dat de industrie bezig is om vitamine D zoveel mogelijk onder het tapijt te vegen, omdat zij er meer gebaat bij is om medicijnen te verkopen tegen moderne ziektes dan om die ziektes te voorkomen met goede voeding.

De meerwaarde van vitamine D-suppletie

Uiteraard is het altijd beter om ziektes te voorkomen via gezonde voeding, voldoende beweging en het beperken van stress. Als dat echter onvoldoende is, zoals bij vitamine D het geval is, dan moet dit tekort worden aangevuld door suppletie. Gert Schuitemaker voegt zich daarmee bij een internationale groep vitamine D-experts. Ondanks de grote berg aan waardevolle informatie is Gert Schuitemaker erin geslaagd een betrekkelijk dun, uitermate leesbaar boekje te schrijven, dat we zeker kunnen aanraden als je graag in goede gezondheid wilt leven.

Bestel het boek eenvoudig en snel via Succesboeken.nl »

 

Comments are closed.