Nooit oud brood weggooien!

0

Oud brood hoef je niet weg te gooien. Hieronder tips hoe je oud brood toch nog kunt gebruiken.

Maak wentelteefjes!

Klop 1 ei, 1 el vanillesuiker, 1 thl kaneel met 2,5 dl melk. Giet in een diep bord. Week er 8 sneetjes brood een voor een in en bak ze in boter goudbruin.

Maak croutons!

Kruid blokjes oud brood naar smaak: met oregano, rozemarijn, tijm of paprikapoeder. Voeg knoflook toe en druppel er olijfolie over en zeezout. Bak ze op 170 graden in ±20 min goudbruin.

Maak paneermeel

Droog oud brood op 150 graden in de oven. Afhankelijk van de maat is dat zo gepiept. Maal in de keukenmachine tot kruim.

Maak broodsoep

Laad oud brood mee sudderen met homemade tomatensoep. Voeg groene kool toe, witte bonen en veel lekkere olijfolie.

Bron: De tuin op tafel, nr. 1 2015

Comments are closed.