Oopsie brood

0

Brood ligt al een hele tijd onder vuur, de ene zweert erbij, volgens de ander gooi je maar beter de hele broodmand eruit.

Los van wie er nu gelijk heeft – de waarheid zal waarschijnlijk ergens tussenin liggen – is het goed wat alternatieven voorhanden te hebben. Want laat ons eerlijk zijn, in de lage landen is een broodje met wat fris beleg gewoon traditie. En gelukkig heb ik een graan-vrij alternatief. Ik stel je graag voor: het Oopsie brood.

Ingrediënten

  • 3 biologische eieren
  • 100 gram roomkaas
  • 1 theelepel natriumbicarbonaat
  • Een snuifje zout

Recept Oopsie brood

  • Scheid het eiwit van het eigeel en bewaar ze beiden. Klop om te beginnen de eiwitten stijf.
  • Meng het eigeel met het zout, natriumbicarbonaat en de roomkaas. Kluts goed tot het een glad mengsel is.
  • Spatel het eigeel-mengsel voorzichtig onder het opgeklopte eiwit. Het is daarbij de bedoeling dat het luchtig blijft.
  • Neem een bakpapier en vet dat even in. Maak nu ongeveer 6 hoopjes met het beslag. Probeer ze zo bol mogelijk te houden.
  • Zet 25 a 30 minuten in de oven op 160 graden.
  • Laat ze 5 minuutjes afkoelen. Beleg met lekker veel groenten!

Comments are closed.