Pastinaaksoep

0

Wintertijd, worteltijd! Wortelen zijn rijk aan vezels, A en B-vitaminen, kalium, koper en zink. Hieronder een heerlijk recept voor pittige pastinaaksoep.

  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 grote pastinaken, geschild en in blokjes van 1cm
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 750ml kokend water
  • 1 bouillonblokje
  • 2 theelepels curry poeder
  • 100ml slagroom
  • Zout en peper
  • Verse spaanse peper, naar eigen smaak toevoegen

Bereidingswijze voor 2 à 3 personen

Smelt de boter in een grote sauspan op middelhoog vuur. Fruit de ui in boter tot het zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg pastinaak, curry poeder, knoflook en spaanse peper toe en bak een paar minuten. Zo komen de smaken lekker vrij. Kook het water en meng met het bouillonblokje in een aparte kom. Voeg toe aan de pan en meng goed. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken tot de pastinaak zacht is en makkelijk te breken met een houten spatel. Haal van het vuur en mix met een staafmixer of keukenmachine. Roer de room erdoorheen en verwarm. Breng op smaak met zout en peper en garneer met spaanse peper- of paprikapoeder.

Bron: Vitamin Magazine, jaargang 14, nr. 1 – winter 2015

 

Comments are closed.