Ayurveda Specialist – Vleugels

0

Welkom bij de Ayurveda Specialist

Ayurveda, één van de oudste holistische medische wetenschappen ter wereld, richt zich niet alleen op het behandelen van ziekteverschijnselen, maar leert ons ziekte te voorkomen of, als je al ziek bent, de oorzaak ervan te verwijderen. Ook toekomstige gezondheidsproblemen, die door onbalans ontstaan, kunnen worden opgespoord. De aanpak gaat dus veel verder dan symptoombestrijding. Ayurveda bestrijdt de onderliggende oorzaak.

Tijdens het ayurvedisch consult wordt een polsdiagnose gedaan, Nadi Pariksha genaamd, krijg je een op jouw situatie toegespitst voedingsadvies en worden eventueel natuurlijke voedingssupplementen op kruidenbasis voorgeschreven zodat je weer gezond en fit door het leven kunt gaan.

Als ayurvedisch specialist was Lita Dash jarenlang hoofd van het Panchakarma Center van Ayurveda in Bangalore, India. Ze is de zesde generatie binnen haar familie die ayurvedisch specialist is. Doordat zowel haar vader als grootvader Ayurvedisch specialist waren, was haar leven al vanaf jonge leeftijd met Ayurveda verbonden en bracht zij veel tijd door met het bestuderen en ontdekken van de rijkdom van de natuurlijke remedies die voorkomen in haar thuisland India. Daarnaast was haar moeder regulier specialist, een gynaecoloog. Zo leerde zij hoe ayurveda en de westerse geneeskunde elkaar aanvullen.
Lita Dash studeerde aan de universiteit van Orissa en sloot die studie af met een Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.). Daarna specialiseerde zij zich met name in Nadi Pariksha (polsdiagnose), Panchakarma (uitgebreide ayurvedische reiniging voor lichaam en geest), Agni karma, Marma, Prana Marma (behandeling van energiepunten op het lichaam), voeding en lifestyle.
In Europa vinden alle Panchakarmaprogramma’s en Marma trainingen plaats onder haar supervisie.

Met vele jaren praktijkervaring is zij niet alleen een expert op deze gebieden, maar ook een zeer ervaren specialist op het gebied van polsdiagnose, nadi pariksha. Vanaf 2012 is zij werkzaam in Nederland. Het aantal B.A.M.S. in Nederland is erg beperkt.

Heb je interesse in een ayurvedisch consult dan kun je dit hier boeken of kijk op www.ayurvedaspecialist.nl. De Ayurveda Specialist werkt met meerdere specialisten in heel Nederland.
Vergoeding is doorgaans grotendeels mogelijk vanuit uw aanvullende zorgverzekering.

Lita Dash is aangesloten bij de ANVAG en RBCZ/TCZ
Lita Dash: AGB-code 90-047041; ANVAG A12.001; RBCZ/TCZ Reg nr. 302070R
Ayurveda Specialist BV: AGB-code 90-53667; Adres: Molenstraat 90 (2e verdieping, kamer 5) 6001 HL Weert.

Contact: www.ayurvedaspecialist.nl
Tel. 06 – 11 397 334 of 070 – 262 98 84 / info@ayurvedaspecialist.nl
Facebook https://www.facebook.com/deayurvedaspecialist

Nieuwsbrief ontvangen? https://www.ayurvedaspecialist.nl/nieuwsbrief

Ayurveda Specialist – Vleugels
Elandstraat 77a
2513 GM Den Haag Zuid-Holland
Nederland
Telefoon: 06-11392205
E-mail: info@ayurvedaspecialist.nl
Url: http://www.ayurvedaspecialist.nl