Puur! uit eten dé biologische, fairtrade en duurzame culinaire gids

1

Puur! uit eten is dé h’eerlijke culinaire gids van Nederland. Puur! uit eten laat zien hoe het wél kan: groente in de hoofdrol, uit de streek, biologisch, duurzame vis en fairtrade. Dat is beter voor mens, dier en milieu.

Jeanette van MullumJeannette van Mullem startte Puur! uit eten tien jaar geleden omdat ze zelf op zoek was naar adressen waar je eerlijk en vooral ook lekker kunt eten: groente in de hoofdrol, minder en beter vlees (van dieren die een goed leven hebben gehad en ook lekker naar buiten kunnen), producten uit de streek en van het seizoen, en eerlijk geproduceerd (ook als de producten van ver komen, want de ingrediënten voor ons kopje koffie en chocolade komen altijd van ver). Jeannette is ervan overtuigd dat bewust eten gezonder is en bovendien ook veel lekkerder!

Omdat ze merkte dat meer mensen op zoek waren naar deze adressen, kwam ze op het idee om deze te delen met anderen. Veel mensen willen best eerlijk eten, maar zijn ook op zoek naar gemak. Puur uit etenDaarom wil Puur! uit eten als h’eerlijke culinaire gids laten zien waar je dit eerlijk eten kunt vinden: in restaurants, op boerenmarkten en zo zijn er nog veel meer pure en vooral ook lekkere culinaire adressen. Zo geniet je van lekker eten waarmee je zelf bijdraagt aan een betere wereld voor mens, dier en milieu.

Ze startte met de website puuruiteten.nl, schreef vier boeken met Puur! adressen in Nederland, organiseerde vijf jaar de Puur Restaurant Week, bedacht de verkiezing ‘Puurste Restaurant van Nederland’ om chefs te stimuleren meer puur te koken, en ontdekt en deelt sinds een jaar samen met gastbloggers pure adressen op reis via purefoodtravel.com.

Ook ondersteunt Jeannette als freelancer andere organisaties om hun communicatiedoelstellingen rond eerlijk eten te bereiken, zoals onlangs voor Stichting Natuur & Milieu rond de promotie van de doggybag in de horeca.

Meer weten? Kijk dan op puuruiteten.nl

 

Comments are closed.