Puur! uit eten in Antwerpen

0

Antwerpen is bij veel Nederlanders een favoriete stad om voor een dag of een weekendje weg te bezoeken. Dichtbij en toch even weg uit Nederland.

Behalve voor een cultuuruitstapje of winkelen is het lekkere eten zeker een van de redenen om naar Antwerpen te gaan. En als je naast lekker, het liefste gezond, biologisch, fairtrade, duurzame vis en groente in de hoofdrol wilt eten? Lees dan vooral de negen tips Puur! uit eten in Antwerpen.

9 Puur! tips in Antwerpen

1. Biologisch Dynamische Bakkerij

Er zijn drie winkels in de stad. Bij ieder van hen kun je terecht voor heerlijk biologisch brood. Of een uitgebreid ontbijt met biologische ingrediënten voor een goede start van je dag.

Graanmarkt13 Puur Antwerpen2. Graanmarkt 13

Seppe Nobels, chef van restaurant Graanmarkt 13 serveert graag groente in de hoofdrol en producten van dichtbij. Ook heeft hij op het dak van zijn restaurant een kruidentuin en bijenkasten.

3. Fiskebar

Voor een van mijn favoriete Belgische gerechten kun je hier terecht: garnaalkroketten. De grijze garnalen zijn gevangen en gepeld in Zeebrugge. En natuurlijk is er nog veel meer vis. Check de VISwijzer of deze vis ook duurzaam gevangen is.

4. Normo Coffee

Bij Normo Coffee draait alles om smaak. Jens, de eigenaar kiest niet altijd voor biologische en fairtrade certificering. Hij let er wel op dat de ingrediënten pesticidenvrij zijn geteeld en hij betaalt een eerlijke prijs.

5. Lombardia

Bijna alles is biologisch bij het gezellige Lombardia. Veel is vegetarisch of veganistisch. Ook met gluten- en zuivelvrij wordt rekening gehouden. Lombardia is gek op superfoods.

Starfish Coffee Puur Antwerpen6. Starfish & Coffee

Eigenaresse Katja bakt haar cakes, brownies en koekjes zelf. En dat proef je! Onbespoten groenten komen uit de tuin van haar vader, de thee is biologisch met daarbij fairtrade chocolade. Yummie!

7. De Broers van Julienne

Vegetarisch en gedeeltelijk biologisch restaurant. De groentelasagne is heerlijk. Bij binnenkomst word je al verleid in de winkel waar de heerlijke gerechten staan uitgestald. Je kunt dus ook iets lekkers mee naar huis nemen.

8. Juliette

Bij Juliette, het kleine zusje van De Broers van Julienne, is niet alles biologisch, wel huisgemaakt. Je geniet in de delicatessenzaak zelf of je bestelt een maaltijd voor thuis. Heerlijke quiches!

9. Eten Vol Leven

Alles is biologisch, plantaardig, glutenvrij en ‘raw’. Lekkere salades, sappen en smoothies.

Ben je op zoek naar lekkere pure adressen in Brussel, Gent, de Ardennen of aan de Vlaamse kust? Meer Puur! in België, en in andere landen, vind je via www.purefoodtravel.com. Volg @purefoodtravel via twitter, facebook en instagram.

Dit artikel is geschreven door Jeannette van Mullem, initiatiefnemer van Puur! uit eten. Op haar website vind je restaurants, cateraars, kookworkshops en andere h’eerlijke culinaire adressen in Nederland. Volg ook @Puuruiteten via social media.

 

Comments are closed.