Na de maartse buien mogen we ons nu aan aprilse grillen verwachten. Ups-and-downs met andere woorden.
We konden al af en toe genieten van wat zonnestralen (de zomer is op komst, joepie!) maar regelmatig worden we terug met de neus op de feiten gedrukt en krijgen we wind en regen op ons dak. Een extra reden om af en toe naar comfort food te grijpen, zij het dan in de gezonde versie, maar daar ging je waarschijnlijk al vanuit. Deze appel-quinoa pap kan als ontbijt gegeten worden of gewoon als gezond tussendoortje.
Het recept is voor 4 porties.
Ingrediënten
- 160 gram quinoa
- 4 (biologische) appels (wie geen slowjuicer heeft: 1 appel en 350 ml vers appelsap)
- 100 gram rozijnen
- 1/2 limoen
- 2 theelepels kaneel
- snuifje nootmuskaat
- 2 theelepels vanille-extract
- snuifje zout
Hoe maak je het
- Spoel de quinoa af, zet hem onder water en kook tot de quinoa gaar is.
- Maak appelsap van 3 appels.
- Doe de quinoa, het appelsap, de rozijnen, de halve limoen, kaneel, nootmuskaat en zout in een pannetje en zet op een middelmatig vuurtje.
- Doe na 5 minuten de overige appel (in stukjes gesneden) bij in het pannetje.
- Wacht tot al het appelsap geabsorbeerd is en doe er dan het vanille extract bij.
- Serveer warm!
Smakelijk!
Steffi Vertriest is een twintiger uit Antwerpen met een stevige interesse in gezondheid. Op haar blog Bye Bye Cheesburger deelt ze recepten, work-outs en tips voor een mooi en gezond leven. Voor IkKiesNatuurlijk.nl schrijft ze gezonde recepten.