Leer jezelf kennen en wordt vrijer met Rebalancing

0

In de drukte van alle dag verlies je gemakkelijk het evenwicht tussen de dagelijkse verplichtingen en dat wat het leven kleur, kracht en inspiratie geeft. Voor veel mensen is dat een zoektocht.

Rebalancing is er voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe balans en met een frisse blik naar zijn of haar situatie wil kijken.

Mijn naam is Marianne Pijnenborg. Na het volgen van de zevenjarige opleiding aan Hogeschool voor Natuurgeneeskunde startte ik in 1999 mijn eigen praktijk met klassieke homeopathie en massage. In 2003 ben ik de Rebalancing Opleiding gaan volgen en merkte als snel dat dit op mijn lijf geschreven is. Sindsdien werk ik vooral met Rebalancing en heb ik de klassieke homeopathie achter me gelaten. In april 2017 verhuisde ik mijn praktijk naar De Tempeliershoeve in Haaren waar ik Rebalancingook samenwerk met psychologen. Mijn specialiteit is mensen ondersteunen bij het bewuster worden van zichzelf. Dit doe ik met behulp van Rebalancing: een lichaamsgerichte benadering die leidt tot meer zelfinzicht. Door mijn jarenlange praktijkervaring heb ik een sterk empathisch vermogen ontwikkeld en kom ik snel tot de kern van wat er speelt. Veel mensen zijn zich niet bewust van hoe zij hun leven leven en keuzes maken. Dat gaat vaak automatisch of vanuit gewoonte. Om een hernieuwde balans te vinden met jezelf, is het zinvol meer bewustzijn te krijgen over je levenspatronen. Rebalancing gaat ervanuit dat je lichaam laat zien hoe je over jezelf denkt en hoe je in de wereld staat.

CONTACT MAKEN MET WAT JE OP EEN DIEPER NIVEAU BEWEEGT

Het doel van een Rebalancing sessie is om op een geleidelijke manier contact te maken met wat je op een dieper niveau beweegt. Daardoor ga je meer ervaren van de rijkdom van je gevoelsleven en krijg je inzichten in drijfveren waar je je niet bewust van was. Dat stelt je in de gelegenheid om op een nieuwe manier naar situaties te kijken en andere afwegingen te maken. Tijdens een sessie vormt het lichaam de ingang voor de begeleiding. Als Rebalancer kan ik gebruik maken van verschillende methoden en technieken zoals diepe spier- en weefselmassage, gewrichtsontspannende massage, ademhalings-technieken, zelfonderzoek en meditatie. Door op de juiste diepte aan te raken, help ik de cliënt in contact te komen met de emotionele lading die vaak verbonden is met lichamelijke spanning. Deze vastgehouden energie gaat dan weer stromen waardoor ontspanning, ruimte, kracht en levenslust weer voelbaar worden.

VAN ANGST EN DEPRESSIE NAAR TEVREDENHEID EN INNERLIJKE RUST

Een cliënt van mij deelt haar ervaring: “Na doorverwijzing van een psycholoog ben ik bij Marianne gekomen. Ik had te maken met angst, depressieve gevoelens en was op zoek naar ‘wie ik ben’. Reageerde vaak oordelend over mezelf en zat vast in mijn gevoel. Hierdoor waren nekklachten ontstaan en verliep mijn ademhaling haperend. Veel last van vermoeidheid en weinig energie. Ik vond het in eerste instantie moeilijk om me over te geven aan de gevoelens van verdriet en angst die tijdens de sessie naar boven kwamen, terwijl Marianne mij op een respectvolle en liefdevolle manier aanraakte. Door de sessies ben ik weer in contact gekomen met mijn gevoel. Ik ben zachter geworden en stel minder hoge eisen aan mezelf. Mijn geest en lichaam zijn beter in balans, voel me tevreden en ervaar innerlijke rust”.

De klachten waarmee mensen bij mij in de praktijk komen zijn divers: moeilijk in contact komen met gevoel, lichamelijke ongemakken (nek-, schouder-, rugpijn), burn-out, vastlopen bij veranderingsprocessen (scheiding, verlies van ouder/kind, werk), relatie/intimiteitsproblemen, stress en verslavend gedrag.  Naast Rebalancing geef ik ook partnerbegeleiding, massages, begeleid individuele reinigingskuren en is het mogelijk deel te nemen aan een Rebalancing Workshop.

Marianne Pijnenborg is aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT). De behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed. Een verwijzing van de huisarts of behandelend specialist is niet nodig.

Praktijk Karoena in De Tempeliershoeve aan de Tempeliersweg 46 in Haaren

W: www.praktijkkaroena.nl, T: 06 – 28518357, E: info@praktijkkaroena.nl

Comments are closed.