Ingrediënten:
Voor de rolletjes:
- 6 Rijstvellen
- scampi’s (een 30 tal)
- 4 eetlepels sojasaus
- Kokosolie
- Flinke snuif cayennepeper
- Flinke snuif chilipoeder
- 1/2 komkommer
- 3 wortels
- Kropsla
- Verse munt
- Verse koriander
- peper en zout
voor de saus:
- 4 eetlepels pindaboter
- 4 eetlepels warm water
- 1 eetlepel sriracha
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sojasaus
Hoe:
- Meng alle ingrediënten voor de saus. Zet opzij.
- Snijd dunne plakjes van de komkommer. Schil de wortel en maak hier ook dunne vellen van.
- Bak de scampi’s in kokosolie. Doe er halverwege de sojasaus bij. Begin met 2 lepels en voeg toe naar believen. Kruid af met het chilipoeder, de cayennepeper en peper en zout.
- Dompel een rijstvel onder in lauw water voor ongeveer 15 seconden. Leg het vel op een vochtige (maar niet natte) ondergrond.
- Leg in de midden van het rijstvel wat scampi’s. Daarna een groot blad van de kropsla. Vervolgens wat wortel en komkommer. En daarna verse muntblaadjes en koriander.
- Rol tot een rijstrolletje en serveer met de saus!
- Smullen maar!