Rijstrollen als gezonde lunch

0

Ingrediënten:

Voor de rolletjes:

  • 6 Rijstvellen
  • scampi’s (een 30 tal)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • Kokosolie
  • Flinke snuif cayennepeper
  • Flinke snuif chilipoeder
  • 1/2 komkommer
  • 3 wortels
  • Kropsla
  • Verse munt
  • Verse koriander
  • peper en zout

voor de saus:

  • 4 eetlepels pindaboter
  • 4 eetlepels warm water
  • 1 eetlepel sriracha
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus

Hoe:

  1. Meng alle ingrediënten voor de saus. Zet opzij.
  2. Snijd dunne plakjes van de komkommer. Schil de wortel en maak hier ook dunne vellen van.
  3. Bak de scampi’s in kokosolie. Doe er halverwege de sojasaus bij. Begin met 2 lepels en voeg toe naar believen. Kruid af met het chilipoeder, de cayennepeper en peper en zout.
  4. Dompel een rijstvel onder in lauw water voor ongeveer 15 seconden. Leg het vel op een vochtige (maar niet natte) ondergrond.
  5. Leg in de midden van het rijstvel wat scampi’s. Daarna een groot blad van de kropsla. Vervolgens wat wortel en komkommer. En daarna verse muntblaadjes en koriander.
  6. Rol tot een rijstrolletje en serveer met de saus!
  7. Smullen maar!

 

Comments are closed.