Cholesterol verlagen met rode gistrijst

0

Rode gistrijst verlaagt de LDL-cholesterol met 22%, dat bevestigt Italiaans onderzoek gedaan op gezonde personen met een verhoogd cholesterolgehalte. Daarnaast zagen onderzoekers ook een daling van ontstekingen en een daling van ‘herstelwerken’ aan de bloedvatwanden. Geen bijwerking waren aan deze vier weken durende behandeling gebonden. Het onderzoek maakte gebruik van een rode gistrijst extract met 10 mg monacoline.

Rode gistrijst is een door Europa goedgekeurde cholesterolverlager. Maar rode gistrijst doet duidelijk meer: door ontstekingen te verlagen, pak je de belangrijkste oorzaak van aderverkalking aan. Dat er minder herstelwerken aan de bloedvatwanden zijn, duidt erop dat ze effectief in een betere staat zijn. Wanneer herstel continu belemmerd wordt (o.a. door ontstekingen), zullen de bloedvatwanden verharden en vernauwen.

Bestel hier Cholexin Rode gist rijst met Q10 >

abcgezondheid.nl

Bronnen:
Cicero AF, Derosa G et al. Red yeast rice improves lipid pattern, high-sensitivity C-reactive protein, and vascular remodeling parameters in moderately hypercholesterolemic Italian subjects. Nutr Res. 13 08;33(8):622-8

Comments are closed.