Specht en Arnica

0

Bijna iedereen kent het middel Arnica. Het middel wordt toegepast bij bloeduitstortingen ten gevolge van vallen, zwikken en stoten maar ook bij geestelijk trauma. Je mag het alleen niet op open wonden toepassen.

Arnica montana is een valkruid en een meerjarige plant. De naam komt van het Griekse Arnakis. Arnakis wil lamshuid of lamsvacht zeggen en dat komt omdat de bladeren zacht aanvoelen zoals lamshuid.

Arnica werkt met name zeer krachtig in op de bloedsomloop, op het spierstelsel en de spijsverteringsorganen. Als kruid ingenomen veroorzaakt Arnica heftige onderhuidse bloedingen (bloeduitstortingen). Maar als zalf, tinctuur of tabletjes is Arnica een voortreffelijk middel om direct na kneuzen, vallen of zwikken in te nemen. Ook indien men iets breekt of in geval van een hersenschudding of een whiplash, is het verstandig om direct Arnica in te nemen al dan niet in combinatie met een ander middel.

Dertig jaar geleden vond Marry de laatste Arnica plant op de zandgrond bij het vliegveld Terlet, dat neemt niet weg dat het één van de producten is die iedereen in huis zou moeten hebben. De vader van Marry vertelde altijd dat mens, dier en plant dezelfde schepper hadden en ze dus ook hetzelfde behandeld moesten worden.

Tijdens een kruidenles bij Marry, zagen ze dat er een groene specht achterna werd gezeten door een buizerd. Tijdens zijn ontsnapping vloog de specht echter tegen de ruit en bleef voor dood liggen. Door om het kwartier een paar druppels Arnica in de snavel toe te dienen kwam de specht na 1,5 uur weer op zijn pootjes en knipperde met de oogjes en na 2 uur kon hij weer vliegen.

Motto: zorg dat je altijd Arnica in huis hebt.

 

 

Dit artikel is geschreven door Marry Foelkel. In meer dan 25 jaar heeft Marry Foelkel een schat aan ervaring opgedaan met de toepassing van kruiden voor gezondheid en wellness.

Comments are closed.