De zomer mag dan wel op komst zijn, op frisse avonden is niets zo verwarmend dan een lekkere kom soep. Soep is makkelijk op voorhand te maken en het zorgt ervoor dat je op eender welk moment een gezonde maaltijd binnen handbereik hebt. Probeer eens wat anders met deze spinazie soep met geroosterde kikkererwten.
Ingrediënten:
- 280 gram broccoli
- 1 stengel prei
- 3 stengels selder
- 1 medium ui
- 2 liter biologische groentebouillon
- 200 gram verse spinazie
- Extra vierge olijfolie
- 1 blik kikkererwten
- 1 kleine el kokosolie
- zout
Bereidingswijze:
- Begin met de geroosterde kikkererwten. Spoel de kikkererwten eerst af.
- Doe de kikkererwten tussen twee bakpapieren rol over elkaar. Verwijder zoveel mogelijk van de velletjes.
- Doe de ontvelde kikkererwten in een kom en doe er de gesmolten kokosolie en het zout bij.
- Doe ze in de oven op 170 graden voor ongeveer 35 a 40 minuten.
- Laat daarna eerst volledig afkoelen (dit is het moeilijkste stuk!) zodat ze crunchy worden.
- Snijd alle groenten in stukken.
- Doe wat olijfolie in een grote pot, voeg de ui toe en daarna alle andere groenten behalve de spinazie.
- Laat zachtjes stoven voor zo’n 5 minuten.
- Voeg vervolgens de bouillon toe. Laat koken tot de groenten gegaard zijn en voeg dan de spinazie toe.
- Laat de spinazie slap worden en mix dan het geheel tot je een gladde soep hebt.
- Kruid eventueel zachtjes met peper en zout. Schep in kommetjes.
- Voeg de kikkererwten toe en nog een scheutje extra vierge olijfolie.