Tekentherapiepraktijk Josee van der Staak

0

Tekentherapiepraktijk Josée van der Staak, vanuit een leven lang zingen, ben ik na mijn 50e met de opleiding begonnen tot tekentaaldocent en tekentherapeut. Nu zo’n 14 jaar later weet ik wat je met creatieve bewustwording kunt doen.

Tekenen en schilderen zijn basis bezigheden, vanuit deze basis bied ik veiligheid in mijn therapiepraktijk. Naast het werken als tekentherapeut geef ik overal workshops en lessen, ook bij jou thuis. Je hoeft niet te kunnen tekenen om te ervaren wat tekentherapie met je doet.

Het lezen van de tekeningen geeft mooie inzichten.

Door lezingen te geven aan therapeuten over ‘De kracht van tekentaal’ laat ik zien dat het maken van een tekening en het lezen daarvan een toegevoegde waarde heeft aan de door hen al gehanteerde therapie. De lage drempel neemt de angst voor het ‘moeten’ weg en brengt rust en harmonie in je leven.

In 2016 schreef ik het boek ‘Ontdek de kracht van tekentaal’. Dit boek is opgebouwd uit 55 oefeningen creatieve bewustwording. Iedereen kan op een creatieve manier regisseur worden van zijn eigen leven.

Vanuit dit basisprincipe ben ik ook werkzaam met mensen met dementie. Tekenen en ook zingen. Een mandalateken- en kleurboek heb ik vanuit mijn ervaring met dit werk ontwikkeld. Vierentwintig mandala’s, voorgetekend, om in te kleuren, met kleurvoorbeelden en 3 keer in stapjes de mogelijkheid om de mandala zelf of met behulp van een mantelzorger, af te maken. De liedteksten achter in het boek maken dat je samen kunt zingen. Zingen geeft weer kleur op de wangen en een lach op het gezicht.

Kijk op http://www.ontdektekentaal.nl voor meer informatie en de bestelmogelijkheden.

Josée van der Staak

Comments are closed.