Tik een adoptiekip-eitje

0

Een kip-en-ei-verhaal maakt het vaak moeilijk om te kiezen. Dít verhaal niet. Het haakt in op de slogan die we in de jaren tachtig bijna dagelijks hoorden. ‘Breek de dag, tik een eitje.’ Intussen is het verhaal verdergegaan. Is er niets lekkerder dan om een adoptiekip-eitje te tikken.

Waarom zou je die makkelijke keuze moeten maken voor een adoptiekip-eitje? Omdat dit gelegd is door een kip die het geluk heeft ‘biologisch’ te mogen heten. En omdat je die kip hebt geadopteerd. Je hoeft haar niet rond te laten lopen in je eigen tuin of op je eigen balkon. Nee, zij krijgt alle ruimte bij de boer. Scharrelt haar kostje bij elkaar op een biologische pluimveehouderij, samen met honderden vriendinnen. Ook wij van Ik Kies Natuurlijk hebben een kip geadopteerd!

‘Adopteer een kip’

Het aantal Nederlanders dat een biologische kip heeft geadopteerd, blijft maar groeien. ‘Adopteer een kip’ is een initiatief van Bionext, de verbindende organisatie voor alle spelers in de biologische sector. Sinds 2003 hebben velen het besluit genomen om ook een kip te adopteren in ruil voor overheerlijke biologische eitjes. Wil je ’s morgens helemaal geen eitje tikken? Dan kun je ook altijd nog een haan adopteren.

Welzijn en zekerheid

Als adoptant steun je de biologische pluimveehouderij. Daar mogen de kippen vrij rondlopen, in een omgeving die lijkt op hun natuurlijke habitat en die zij dus als prettig ervaren. Omdat de hanen niet bij de hennen worden weggehaald, voelen die zich een stuk veiliger. Kortom, je zorgt voor het welzijn van de kip en voor een stukje financiële zekerheid bij de biologische boer.

Waardebonnen

Wanneer je een kip adopteert, krijg je waardebonnen die je bij de deelnemende winkels kunt inwisselen voor doosjes biologische eieren. Heb je een haan geadopteerd, dan ontvang je een setje prachtige kippenkaarten. Wil je een keer kijken op een biologische boerderij? Benut dan een Lekker naar de boer-weekend om je uit de eerste hand te laten voorlichten.

Comments are closed.