Tortillapizza’s met biefstuk, avocado en mais

0

Bijzonder: deze tortillawraps rol je niet op, maar beleg je net als pizza. Met rosé gebakken biobiefstuk maak je er een super-de-luxe maaltijd van.

 

HOOFDGERECHT – 4 PERS. – 30 MIN. + 15 MIN. WACHTTIJD + 15 MIN. OVENTIJD

 

INGREDIËNTEN

8 tortilla’s (zelfgemaakt)

2 el zonnebloemolie (fles

1 liter, AH Biologisch)

300g biefstuk (AH Biologisch,

op kamertemperatuur)

1 rode paprika (AH Biologisch,

in reepjes)

4 el ketchup (fles 450 ml,

AH Biologisch)

 

 

 

 

250g crème fraîche (bekertje

125g, AH Biologisch)

150g geraspte belegen

50+ kaas (AH Biologisch)

1 pot maiskorrels (340g,

AH Biologisch, uitgelekt)

1 pot bruine bonen (360 ml,

AH Biologisch, afgespoeld

en uitgelekt)

2 avocado’s (AH Biologisch)

staafmixer, bakpapier

STAP 1 Maak de tortilla’s volgens het recept hieronder.

STAP 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak met de paprikareepjes 5 min. op een middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstukken uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

STAP 3 Schep de paprika met een schuimspaan uit de pan en doe met de ketchup en 3 el crème fraîche in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

STAP 4 Leg de tortilla’s naast elkaar op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Beleg met de paprikasaus en kaas. Verdeel de mais en bonen erover. Bak ca. 15 min. in de oven.

STAP 5 Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de biefstukken in plakjes. Beleg de tortilla’s met de biefstuk en avocado. Serveer met de rest van de crème fraîche. Lekker met koriander en rode peper.

 

 

TORTILLA’S

Zelf biologische tortilla’s maken is makkelijker dan je denkt!

Meng in een ruime kom 225g bloem (AH Biologisch) met ½ tl zout. Voeg 150 ml heet water  en 60 ml zonnebloemolie (AH Biologisch) toe en kneed tot een soepel en samenhangend deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol uit tot cirkels van Ø 15 cm. Ga verder met stap twee van het recept hierboven.

 

BIOLOGISCHE AVOCADO is op natuurlijke wijze geteeld, dus zonder kunstmest en zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Goed voor mens en milieu.

 

Bron: Allerhande, Mei 2015

Comments are closed.