Traumamiddel Arnica ondersteunt ook bij schrik, slaaptekort, jetlag en griep

0

Wist je dat Arnica bijvoorbeeld naast de toepassing als ondersteunend traumamiddel ook helpt bij schrik, slaaptekort, jetlag of griep?

Arnica is vooral bekend als middel bij blauwe plekken. Op scholen en kinderdagverblijven zit vaak standaard een tube arnicazalf in de EHBO-doos. Er zijn echter veel meer toepassingen van het homeopathische geneesmiddel Arnica denkbaar. Nu de toepassingen niet meer op de verpakkingen vermeld mogen worden, is het moeilijker geworden om in de winkel goede informatie te krijgen over het gebruik van homeopathische middelen bij bepaalde aandoeningen. Veel drogisterijen en apotheken hebben ook maar een klein assortiment op voorraad.

Homeopathische huisapotheek

In een homeopathische huisapotheek zitten de belangrijkste middelen die van pas kunnen komen bij verwondingen en in geval van acute ziekte. Om daar goed gebruik van te kunnen maken, is het belangrijk om iets meer te begrijpen van de basisprincipes van de homeopathie en over de verschillen met de reguliere manier van behandelen. De middelen hebben elk een ander geneesmiddelbeeld. Hoe meer de symptomen van het middel overeenkomen met de toestand van de patiënt, hoe groter de kans is dat het middel het herstel bevordert.

Homeopathie cursus

In een cursus eerste hulp met homeopathie leer je de belangrijkste symptomen te herkennen en het onderscheid tussen de middelen te maken. Veel homeopaten geven daarom regelmatig een cursus eerste hulp met homeopathie. De duur en de inhoud van deze cursussen verschilt per homeopaat.

Dit artikel is geschreven door klassiek homeopaat Marjon Kroon.

Foto: Hans Hillewaert (Wikimedia Commons)

Comments are closed.