Uitgelicht: Aandacht Homeopathie Praktijk

0

Mijn naam is Jolanda Korthof-Kalkoven en ik ben klassiek homeopaat in Uitgeest, Noord-Holland. Ik richt me vooral op de behandeling van kinderen.

Als moeder van twee kinderen weet ik hoe moeilijk het soms is om een ziek kind te hebben of een kind dat niet lekker in zijn vel zit. En ook hoe machteloos je je dan kunt voelen. Ik ken ook de opluchting als het (weer) voorbij is.

Want als het goed gaat met je kind, gaat het goed met jou.

Ieder kind heeft weleens iets. Sommige kinderen zijn aan de lopende band verkouden, andere hebben vaak last van oorpijn. Er zijn kinderen die altijd buikpijn of hoofdpijn hebben als ze uit school komen. Maar ook vermoeidheid en eczeem zijn veelvoorkomende klachten bij kinderen. Op school zien we kinderen met gedragsproblemen en kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren. Er zijn kinderen met onverklaarbare angsten, waar ouders zich geen raad mee weten. Klassieke homeopathie biedt uitstekende mogelijkheden voor deze kinderen.

Vaak vinden gezondheidsklachten, gedragsproblemen of angsten hun oorsprong in de periode van de zwangerschap (bijvoorbeeld een dreigende miskraam, angst voor de bevalling, een overlijden, relatieproblemen tijdens de zwangerschap). Maar ook complicaties tijdens de geboorte zoals een (spoed)keizersnee of een vacuümverlossing kunnen van invloed zijn op de gezondheid van je kind. Soms ontstaan klachten na een vaccinatie.

Klassieke homeopathie richt zich op de persoon als geheel. Ik kijk dus niet alleen naar de klacht, maar naar het hele kind. Ik geef dan een middel dat past bij het kind als geheel. Homeopathie is maatwerk. Soms lukt het in 1 of 2 consulten om van de klacht af te komen, andere keren duurt het wat langer.

Bij kinderen vindt de intake plaats in twee losse afspraken. De eerste is met jou en je kind. Doel van dit eerste gesprek is je kind te leren kennen, te zien hoe het zich gedraagt, hoe het reageert. Daarnaast probeer ik in dit gesprek (eventueel met jouw hulp) zoveel mogelijk informatie over de klacht van je kind naar boven te halen.

Tijdens de tweede afspraak, ongeveer een week later, nodig ik jou uit zonder je kind en ligt de nadruk op aanvullende informatie die ik nodig heb om tot een goed voorschrift te komen. Ik vraag onder anderen naar zwangerschap en omstandigheden tijdens de bevalling. In dit gesprek is ook gelegenheid om te praten over zaken die je liever niet bespreekt waar je kind bij is. Beide afspraken tezamen vormen het eerste consult.

Om te beoordelen wat het voorgeschreven middel teweeg gebracht heeft, wil ik jou en je kind graag terugzien voor een vervolgconsult. Afhankelijk van de situatie plannen we het vervolgconsult 6 tot 8 weken na het eerste consult.

Hoe langer een klacht bestaat, hoe langer het over het algemeen duurt om een klacht op te lossen. Om je een idee te geven: een klacht die een jaar bestaat heeft bij homeopathische behandeling ongeveer een maand nodig om te verbeteren. Een klacht die twee jaar bestaat, twee maanden, enz. Een klacht die kort bestaat kan met behulp van homeopathie snel genezen.

Na het eerste consult geef ik mijn visie op de situatie, vertel ik mijn behandelplan en geef ik een prognose over wat ik verwacht van de homeopathische behandeling. Ik weet waar de mogelijkheden, maar ook waar de grenzen van de homeopathie liggen. Ik zal jullie, als dat nodig is, doorverwijzen naar de huisarts.

Nieuwsgierig geworden of ik iets voor je kind kan betekenen? Bel me als je vragen hebt.

Jolanda Korthof-Kalkoven, 0251-342090

http://www.homeopathie-uitgeest.nl, http://www.aandachthomeopathie.nl, http://www.homeopathiepraktijkalkmaar.nl

Comments are closed.