Uitgelicht: Integration-e Praktijk voor Lichaamsgerichte Therapie; Massage- en bewegingstherapie van Eda Heeringa

0

Je leest nu deze tekst, je zit op een stoel of op een bank. Voel maar eens je voeten plat en naast elkaar op de grond, de grond is koud of warm of neutraal, je voelt de structuur van het oppervlak onder je voeten, je voelt het gewicht van je lichaam op de stoel of bank waarop je zit, je armen rusten op de leuning of op je schoot. En merk maar even je ademhaling op……

Massagetherapie

Bij de therapie gaat het om de ervaring zelf, het waarnemen en gewaar zijn, bewust worden dat je een lichaam hebt, dat het lichaam bij jou hoort, dat je heel bent met al dat gevoel wat je in je draagt.

Bovenstaande aandacht ‘s oefening is een voorbereiding om je aandacht te verplaatsen van het denken naar het “bewust” voelen, je lichaam waarnemen en ervaren in het hier en nu. Het is een lichaamsgerichte benadering. Een individueel proces dat je toegang verleend de therapeutische massage bewust te (leren) ervaren en ontvangen.

Bewegingstherapie

Bewegingstherapie kan je helpen je weer lekker in je lijf te voelen. Meer flexibiliteit en souplesse te ontwikkelen en je leert hoe je dagelijks op een eenvoudige, gezonde en klachtvrije manier (opnieuw) kunt bewegen zitten en staan.

Mijn uitgangspunt is dat iedereen in staat is om een eigen zelf-genezingsproces van het lichaam aan te spreken. Mijn taak als therapeut is je hierin de weg te wijzen of manieren aan te reiken welke jij zelf kunt integreren in jouw dagelijks leven.

Dit is een individueel proces en hoe verschillend ieder mens is, zo verschillend is iedere behandeling.

“Tell me and I forget,
Teach me and I may remember,
Involve me and I learn.”

― Benjamin Franklin

Eda Heeringa, Massage- & Bewegingstherapeut, http://integration-e.com

Mijn interesse in het menselijk lichaam en haar functioneren is breed. Ik verdiep mij continue om mij een meest uitgebreide en holistische visie te verschaffen. Geneeskunde ligt bij mij diep verankerd. Vanuit deze basis, zet ik mij in voor de cliënt met passie, kennis en kunde binnen mijn professionele grenzen. Ik heb mij gespecialiseerd op gebied van (chronische) pijnklachten, reuma, fibromyalgie. Momenteel verdiep ik mij in de relatie tussen chronische pijn en trauma. Ik ben aangesloten bij beroepsverenigingen VNT, RBCZ en SCAG en voldoe aan de PLATO eisen Hierdoor worden mijn behandelingen vanuit de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoed.

Comments are closed.