Uitgelicht: Natuurgeneeskundige Praktijk Lumen van Nicolle Moonen

0

Mijn naam is Nicolle Moonen en ik heb een natuurgeneeskundige praktijk onder de naam Lumen in Brandevoort (Helmond). De naam Lumen betekent ’licht’. ’Licht’ in de betekenis van verlichting met betrekking tot fysieke (pijn-) klachten en mentale klachten zoals zorgen en piekeren. Maar ook verlichting in spirituele zin, in de betekenis van op een hogere trilling komen. Het is ook ‘licht’ aan het eind van de tunnel, hoop, kans op een comfortabeler leven. ‘Licht’ in het donker, hulp als je het even niet ziet zitten. Maar ook ‘licht’ in de zin dat het niet altijd even serieus hoeft te zijn, een lach en een traan, met humor op z’n tijd. Maar niet lichtzinnig, of lichtvoetig. Met 2 voeten in de klei, volledig in de aardse realiteit.

Ik ben E.E.N.®-therapeut, wat staat voor Energetische Eclectische Natuurgeneeskunde. Eclectisch betekent uit alle systemen het beste halen en er tevens de eenheid van zien. Binnen de E.E.N.®-therapie komen zowel de Oosterse, de Traditionele Chinese en de Westerse reguliere (natuur-) geneeskunde aan bod. Ik werk met chakra-therapie, regressie, aura- en overige energetische healing, gesprekstherapie en coaching. Ik combineer de E.E.N.®-therapie met de NEI. NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode waarmee je onverwerkte emoties bewust maakt, waardoor je ze kunt verwerken en loslaten. In ons onderbewustzijn liggen allerlei emoties en gebeurtenissen opgeslagen die vaak al zijn ontstaan in de kindertijd. Daar kun je last van krijgen. Dan is het fijn dat er een methode is waarmee je contact kunt maken met je onderbewuste. Wat beide methoden gemeen hebben is dat het uitgaat van het opsporen van bewuste of onbewuste blokkades zodat je ze los kunt laten.

Ik behandel cliënten voor acute lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, darmklachten, hooikoorts, voedingsintoleranties en vaccinatieschade. Maar mensen vinden ook hun weg naar mijn praktijk voor hulp bij het verwerken van ernstige gebeurtenissen in hun leven. Als natuurgeneeskundig therapeut heb ik een holistische aanpak. Ik zie de mens als totaalplaatje van lichaam, geest en ziel. Ik behandel dus nooit alleen de specifieke klacht, ik kijk altijd naar het geheel. De therapie is niet gericht op alleen symptoombestrijding. Ik ga altijd op zoek naar de oorzaak, zodat je een probleem bij de bron kunt aanpakken waardoor het niet meer terugkomt. Ons lichaam is uitstekend in staat om zichzelf te genezen. Dat doet het elke dag als het bijvoorbeeld een wondje geneest. Maar soms ontbreekt eenvoudigweg de energie, of zijn er blokkades die eerst opgelost moeten worden. Met de juiste therapie neem je de verstoring weg en kan het lichaam weer zelf het werk doen.

Ik vind daarin de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt heel belangrijk. Ik verwacht dan ook van mijn cliënten dat ze meewerken aan de behandelingen en thuis hun oefeningen doen die ze meekrijgen. Ik geef alleen maar richting. Uiteindelijk moet je zelf het werk doen. Dat maakt dat vooral mensen die aan zichzelf willen werken de weg naar mijn praktijk vinden. Dat hoeven geen lange trajecten te zijn. De meeste cliënten zijn na 4 of 5 behandelingen klaar!

Ik heb mijn eindscriptie geschreven over het onderwerp vergeving. Na zelf het nodige vergevingswerk te hebben verricht, kan ik er nu anderen uitstekend in begeleiden. Er bestaan zoveel misverstanden over vergeving, waardoor mensen het moeilijk vinden om te kunnen vergeven, terwijl het zo’n krachtig middel naar zelfgenezing is. Op mijn website heb ik een uittreksel van mijn scriptie staan ‘de kracht van vergeving’. Dat kan iedereen downloaden. Daarmee hoop ik dat mensen vergeving makkelijker gaan inzetten voor zichzelf, http://www.praktijk-lumen.nl/downloads.html

Naast mijn therapie heb ik een aantal workshops ontwikkeld om je spiritualiteit te ontdekken en verder te ontwikkelen.

De workshops zijn vooral bedoeld om te voelen en te ervaren, om zo dichter bij jouw kern te komen. De nadruk ligt meer op doen en niet zo zeer op kennis vergaren. Groeien door inzicht en bewustwording. Eén avond in de maand komen we dan samen met gelijkgezinden. Het is fijn om samen over onderwerpen te praten, waarvoor je in je dagelijkse vriendenkring misschien wat minder aansluiting vindt. Het is bovendien ook gewoon gezellig.

Ik hoop dat in de toekomst de reguliere geneeskunde meer gaat samenwerken met de alternatieve geneeskunde. Ik denk dat beide vormen elkaar uitstekend aanvullen. Het is jammer dat er nu een beweging is ingezet door de zorgverzekeraar om een aantal energetische therapieën niet meer te vergoeden. Terwijl we als therapeuten nu net zo’n professionaliseringsslag hebben gemaakt. Ik zie nog steeds voor me dat er in het ziekenhuis ooit een keer een wegwijzer-bordje komt te hangen met ‘alternatieve geneeskunde’ erop. In China is dat heel normaal. Misschien hier ook ooit.

Comments are closed.