Uitgelicht: Natuurgeneeskundige therapeut, Annemieke Cornelisse

0

Een klacht ontstaat niet van de een op de andere dag. Er zijn meerdere gebeurtenissen aan vooraf gegaan. Waarschijnlijk viel de klacht niet op, had je er weinig last van en/of zijn er meerdere klachten bijgekomen. 

Vaak ga je dan naar de dokter en het ziekenhuis. De klacht wordt onderzocht en mogelijk opgelost.Toch zijn er veel klachten die niet zomaar opgelost kunnen worden omdat ze “vaag” zijn. Vermoeidheid, stijve spieren, diarree of obstipatie, pijnlijke voeten of andere onverklaarbare aandoeningen in je lichaam waarvan de aanleiding niet duidelijk is. Daarbij denken we vaak, ach dat gaat wel over. Maar ons lichaam geeft juist aan dat er iets niet goed gaat en dat we actie moeten ondernemen.

Wie ben ik

Mijn naam is Annemieke Cornelisse en ik kan je ondersteuning bieden bij gezondheidsklachten en leefstijlverbetering. Ik ben gespecialiseerd in vermoeidheid, hoofdpijn, stress en burn-out klachten.

Vermoeidheidsklachten komen ook vaak voor en heeft meestal te maken met stress. Dat zie ik tenminste bij de mensen die bij mij komen. Overigens wordt stress door iedereen anders ervaren. Wat voor de één stress is, is dat voor de ander niet. Wat me opvalt, is dat een burn-out vaak begint met vermoeidheidsklachten. Dus neem vermoeidheid serieus om verdere klachten te voorkomen.

Waar kan ik jou mee helpen?

Ieder mens is uniek. Wat voor jou positieve resultaten oplevert, hoeft voor de ander niet zo te zijn. Vanuit mijn praktijk bied ik verschillende mogelijkheden aan om vitaal en gezond door het leven te gaan.

Je bewustwordingsproces wordt gestimuleerd en laat je op een andere manier naar je klacht(en) kijken. Niet de klacht(en) onderdrukken of symptomatisch bestrijden maar onderzoeken wat de werkelijke oorzaak is, dan verdwijnt de klacht echt.

Wat spreekt jou het meeste aan?

Voetreflextherapie is een eeuwenoude methode. Organen in het lichaam worden geprikkeld en aangespoord tot werkzaamheid. Het brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging.

Vingerreflexologie kan worden toegepast om snel en effectief oude belemmerende emoties zoals angst, woede en verdriet te verwijderen. Meer informatie: www.vingerreflex.nl

Door yoga oefeningen krijg je aandacht voor je lichaam en wat je daarbij voelt. Je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen. Daarnaast krijg je meer kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Ook werkt yoga diep door op je energiesysteem en zenuwstelsel, waardoor je lichaam kan ontspannen, herstellen en opladen.

Krachtige werking van mudra’s. Een Mudra is een symbolische houding voor de handen en vingers. In de Indiase geneeskunde worden de Mudra’s onder andere gebruikt om op energetische, lichamelijke en psychische basis een evenwicht tot stand te brengen. Door de handen en vingers in een bepaalde positie te brengen, gaat de energie stromen, worden acupressuurpunten geactiveerd en komt het lichaam weer in balans. De handen zijn echter ook een indicator voor de levenskracht, de beweeglijkheid van de vingers staat voor de flexibiliteit van het lichaam.

Meer informatie over yoga en mudra’s www.niiraja.nl

Ontmoeten we elkaar?

Heb je gezondheidsklachten of ben je nieuwsgierig geworden en spreekt bovenstaande jou aan? Maak dan snel een afspraak.

Annemieke Cornelisse, http://www.annemiekecornelisse.nl

Comments are closed.