Uitgelicht: Praktijk ‘Borstonderzoek voor jou’

0

Borstgezondheid; zo houd jij je borsten in goede conditie! De gezondheid van jouw borsten is van (levens-)belang. Je mag dit letterlijk nemen in geval van borstkanker maar de weg daar naar toe kent ook vele gezichten.

Ga eens na wat jouw borsten voor jou betekenen:
Maken zij deel uit van je gevoel van vrouwelijkheid?
Zijn ze na de bevalling de nieuwe navelstreng naar je kindje?
Zijn het onderdelen die elke maand opnieuw te pijnlijk zijn om aan te ( laten) raken?
Zijn je borsten eigenlijk altijd gevoelig, pijnlijk en geven ze reden tot ongerustheid?
Heb je in je familie of vriendenkring van dichtbij borstkanker meegemaakt?
Mogen ze er zijn?

Onderzoek

In mijn praktijk ‘Borstonderzoek voor jou’ bied ik medisch thermografisch borstonderzoek aan. Met een warmtecamera worden fysiologische activiteiten in jouw borsten in kaart gebracht. Veranderingen in de fysiologie kunnen een aanwijzing zijn voor allerlei borstklachten die gevoeligheid, pijn of vormveranderingen geven. Zij kunnen ook een voorbode zijn van latere afwijkingen in je borstweefsel. Het proces van zichtbare fysiologische veranderingen tot aan een met röntgen zichtbare knobbel kan 6-10 jaar duren. Binnen de zes fasen van ziekte, beschreven door H. Reckeweg, kan thermografie in de tweede fase al veranderingen in borstweefsel opsporen terwijl een mammografie pas in de vierde fase een eventuele knobbel kan zien.

De thermografische informatie geeft jou gelegenheid om met op maat geleverde adviezen je borsten weer in een goede gezondheid te brengen. Echte preventie dus. Belangrijk te weten is dat thermografisch onderzoek géén onderzoek naar borstkanker is, maar een onderzoek dat fysiologische veranderingen in beeld brengt als voorbode van mogelijke toekomstige problemen.

Zelfzorg en behandeling

Een vriendin vroeg mij laatst: ”Waarom een thermogram laten maken als ik al zoveel kan doen?” Goeie vraag! Je kunt ook zonder onderzoek vooraf heel veel dingen doen en laten om aan de gezondheid van je borsten te werken. Een thermogram geeft echter een duidelijk beeld van jouw borstgezondheid op dit moment. Het laat zien of je hormoonbalans een negatieve invloed heeft, of de drainage van afvalstoffen stagneert, of er sprake is van chronische laaggradige ontstekingen. Een tweede thermogram na drie of zes maanden, dit wordt door de beoordelende arts geadviseerd, laat verder zien of je met bepaalde afwijkingen in een opgaande of neergaande lijn zit. Zo verkrijg je een goede baseline waarmee vervolgonderzoeken altijd vergeleken worden. In de tussentijd ga je aan de gang met specifieke adviezen voor gezonde borsten. Deze hebben vaak betrekking op aanpassingen in beweging, voeding en eventueel supplementen.

Duidelijk zichtbare verbeteringen na 3 maanden

VLOW borstweefselbehandeling

Ook kun je bij mij terecht voor de VLOW borstweefselbehandeling. De VLOW® borstweefseltherapie zorgt voor een sterk verbeterde doorbloeding van het borstweefsel en dit heeft grote effecten op klachten in dit gebied. Jouw hele bovenlichaam zal ontspannen en ook lokale spanningen in en rondom de borst zullen verdwijnen. Oneffenheden en/of pijnlijke plekken worden behandeld, waardoor de kwaliteit van het borstweefsel verbetert en soepel en elastisch wordt. De behandeling is in principe pijnloos wanneer de borsten volledig ontstekingsvrij en gezond zijn. De aanwezigheid van ontstekingen en afvalstoffen kan de behandeling gevoeliger maken. Bij twijfel wordt je altijd doorgestuurd naar de huisarts. Je borsten worden zo op een aangename wijze in optimale conditie gebracht – en bij regelmatige behandeling – gehouden.

Marij Nuij, http://www.borstonderzoekvoorjou.nl

Comments are closed.