Uitgelicht: praktijk Breinzicht van Liesbeth Rijsdijk

0

BSM-de Jongtherapie. Heb je er weleens van gehoord? Heel vaak moet ik, nadat mij gevraagd is wat voor werk ik doe, herhalen dat ik BSM-de Jongtherapeute ben. Bijna niemand heeft er ooit van gehoord. Jammer, want het is een bijzondere vorm van therapie. BSM staat voor Brain Stimulating Method en de Jong is de naam van de ontwikkelaarster van deze therapie.

Hoe werkt het?

Je komt bij mij met een klacht en ik ga door middel van een uitgebreide intake op zoek naar de lichamelijke oorzaak achter de klacht. Als ik de oorzaak gevonden heb, krijg je een oefenschema mee om thuis aan de slag te kunnen. Je doet dan met een bepaalde regelmaat een aantal heel eenvoudige lichamelijke oefeningetjes die een prikkel geven aan een bepaald deel van het zenuwstelsel. Via de zenuwbanen die geprikkeld worden komt er, op een door mij gewenste plek, een verandering in het functioneren van een bepaald orgaan, een zenuwbaan, een hersengebied of een stelsel, bijvoorbeeld het hormoonstelsel. Bij een volgende controle kijk ik wat de veranderingen zijn in je functioneren. Met de veranderingen die je aangeeft, kan ik een opvolgend schema maken. Zo gaan we steeds verder tot je op het punt bent dat de klacht verholpen is. Eventueel hebben we voor een sneller resultaat gebruik gemaakt van supplementen, voedings- of leefstijladviezen.

Met welke klachten kun je bij mij terecht?

De therapie is destijds, ruim 40 jaar geleden, ontwikkeld om kinderen met leer-, gedrags- en ontwikkelingsproblemen te helpen. Echter, vooral de laatste 10-15 jaar is er sprake geweest van enorme kennisontwikkeling waardoor mogelijkheden tot het bieden van hulp zich enorm uitgebreid hebben. In mijn praktijk help ik kinderen en volwassenen met de meest uiteenlopende hulpvragen. Vermoeidheid, psychische klachten, hypersensitiviteit en motorische problemen zijn er een paar van. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook nog het begeleiden van veel te vroeg geboren kinderen. Veel van deze onuitgerijpte kindjes moeten op hun tenen lopen om te kunnen voldoen aan de vragen die dagelijks aan hen gesteld worden. Deze kinderen krachtiger zien worden, zowel lichamelijk als emotioneel, vind ik iedere keer weer een geweldige ervaring.

Bij wie kom je terecht?

Mijn naam is Liesbeth Rijsdijk en de naam van mijn praktijk is Breinzicht Aalten. Sinds een paar jaar heb ik ook een – parttime – praktijk in Zierikzee. Eerder heb ik in het reguliere deel van de gezondheidszorg gewerkt. Nadat er bij twee van onze kinderen met leerproblemen heel goede resultaten kwamen d.m.v. de BSM, was mijn nieuwsgierigheid gewekt en ben ik in 1999 gestart met de opleiding. Intussen werk ik dus alweer heel wat jaren met heel veel plezier in mijn praktijk en geniet ik iedere keer weer van de veranderingen die ik zie na het inzetten van BSM-de Jong.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten of ik ook wat voor jou of jouw kind kan betekenen, lees dan voor meer informatie de website of bel of mail me vrijblijvend. Ik sta je graag te woord.
Site: http://www.breinzicht.nl of e-mail: liesbethrijsdijk@breinzicht.nl

Zoek je liever naar een therapeut(e) bij jou in de omgeving? http://www.bsmdejongtherapeuten.com

Comments are closed.