Uitgelicht: praktijk Klassieke Homeopathie van Jacqueline Mols in Almelo

0

Samen op weg! Dat is mijn motto. Ik ben Jacqueline Mols, klassiek homeopaat.

Sinds 1992 heb ik een praktijk in Almelo in complementaire geneeswijze en antroposofische huidtherapieën. Ik behandel mensen met acute en chronische klachten. In het verleden heb ik verschillende behandelmethoden toegepast, zoals acupunctuur, moxa, voetreflex en homeopathie. Mijn ervaring was dat ik hiermee een heel eind in de genezing kwam, maar dat er steeds andere klachten kwamen. Daarom ben ik verder gaan studeren en heb ik de opleiding tot klassiek homeopaat gevolgd. Klassieke homeopathie is gebaseerd op de ziekteclassificatie van Hahneman, waarmee ik bij de kern van ziekte en erfelijke belasting kan komen.

Wekelijks houd ik op twee locaties spreekuur, namelijk in het wijkcentrum op de Schelfhorst en op de woensdagochtend bij het Therapiecentrum Twente in Almelo. In mijn praktijk werk ik samen met fysiotherapeuten, diëtisten en andere gezondheidsdisciplines. De laatste jaren is er meer belangstelling voor gezondheid in de ruimste zin van het woord, dus niet alleen fysiek, maar ook op mentaal en emotioneel vlak en dat zie ik in mijn praktijk terug.

De mensen die ik behandel, komen voor uiteenlopende problemen: lichamelijke klachten of het niet lekker in hun vel zitten door emoties of werkstress. Het kan gaan over een slechte conditie en daardoor ieder virus meenemen, of buikklachten, hoge bloeddruk, over acute en ook in toenemende mate over chronische klachten.

In mijn praktijk zie ik kinderen en volwassenen. Kinderen die opgroeien en veel druk van school hebben, kunnen in een situatie komen, dat ze een hulp van buitenaf nodig hebben. Of een zwangere vrouw, die naast haar baan en eventueel gezin zichzelf op de been moet houden, terwijl ze steeds misselijk is of last heeft van andere zwangerschapsverschijnselen. Ook zie ik in mijn praktijk veel Lyme patiënten, die allemaal een op hun klachten gerichte behandeling krijgen.

Mijn missie is iedereen zoveel mogelijk gereedschap mee te geven. Zodat ieder mens zo goed mogelijk zelf de steeds meer ontwikkelende chronische ziekten kan behandelen. Welk gereedschap nodig is, hangt af van de persoon. Mijn behandeling begint met een goed gesprek en een analyse op basis van de ziekteclassificatie van Hahnemann. Het gereedschap bestaat uit korrels van planten, dieren of mineralen in combinatie met gesprekken en begeleiding van het zelf herstellend vermogen van de patiënt.

De klassieke homeopathie is mild, veilig, duurzaam en zonder bijwerkingen. Het is altijd maatwerk. Met mijn motto Samen op weg doel ik zowel op mijn samenwerking met de patiënt, maar ook met verschillende disciplines in de zorg. Het gaat mij om bewustwording van wat er op een gezonde manier mogelijk is aan behandelingen.

Mijn behandelingen worden door de aanvullende verzekering gedeeltelijk vergoed. Je kunt mij bereiken op mijn praktijk of in het therapiecentrum of ik kom bij jou aan huis.

www.molsklassiekehomeopathie.nl
jacquelinemols@gmail.com
06-22744007

Comments are closed.